Stam en Schoon opnieuw dicht bij finaleplaats in Doha

Katja Stam
Stam en Schoon actief in Doha © ANP
BEACHVOLLEYBAL - Katja Stam uit Klijndijk haar dubbelpartner Raïsa Schoon hebben zich geplaatst voor de halve finale van het Elite 16-toernooi in Doha. Het duo was in de kwartfinale te sterk voor Melissa Humana-Paredes en Brandie Wilkerson uit Canada.
Stam en Schoon hadden al hun poulewedstrijden met 2-1 gewonnen. Tegen de Canadese vrouwen lukte het zelfs in twee sets: 21-18 21-18. In de halve finale spelen ze morgen tegen Taliqua Clancy en Mariafe Artacho del Solar, het Australische koppel dat zilver veroverde op de Olympische Spelen van Tokio. Zij versloegen het Braziliaanse duo Ana Patrícia/Duda, de nummer 1 op de wereldranglijst.

Ander toernooi in Doha

Stam en Schoon speelden vorige week nog de Beach Pro Tour Finals in Doha. Ook toen bereikten ze de halve finale, maar kwamen ze tekort tegen Sara Hughes/Kelly Cheng uit Amerika. Het duel om brons werd wél gewonnen. Dat gebeurde tegen het tweetal dat ze morgen opnieuw treffen: Clancy en Artacho del Solar.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.