Gehavend FC Emmen toont teamgeest tegen Vitesse: 2-2

Te Wierik en Messaoudi
Te Wierik en El Messaoudi vieren het zwaarbevochten punt tegen Vitesse © ANP / Cor Lasker
VOETBAL - Zonder Mart Lieder, Jeff Hardeveld, Maikel Kieftenbeld, Metehan Güçlü, Rui Mendes, Richairo Zivkovic, Oussama Darfalou en nieuweling Jeremy Antonisse sleepte FC Emmen een punt uit het vuur tegen Vitesse. De Drentse club, die vlak voor rust via Jasin-Amin Assehnoun op 1-2 kwam, zag ook nog Lorenzo Burnet en Jeroen Veldmate uitvallen. Maar met een zeer sterke teamgeest werd het vlak voor tijd toch nog 2-2.
Voor die gelijkmaker gingen de credits naar invaller Ole Romeny, die met een geweldige krachtsinspanning Vitesse-verdediger Oroz geen enkele kans gaf om de bal weg te werken, die daardoor een eigen doelpunt op zijn naam kreeg. Snoeihard vloog de bal tegen de touwen en vierde de Oude Meerdijk feest.

FC Emmen blijft 16e

Door het gelijkspel blijft FC Emmen 16e in de eredivisie met 16 punten uit 20 duels. Het gat naar nummer 15, FC Volendam, blijft één punt terwijl Cambuur en FC Groningen (de nummers 17 en 18) op vier punten staan.
De Drentse club had het lastig tegen Vitesse, dat de laatste weken uit een diep dal is geklommen en inmiddels 13e staat in de eredivisie. Het elftal van Dick Lukkien miste, niet geheel onlogisch, stootkracht. Het uitvallen van Burnet bleek een nog grotere aderlating, want kort nadat de linksback richting kleedkamer ging (en werd vervangen door Dennis Vos) sloeg Vitesse twee keer snoeihard toe en beide keren over links. Eerst schoot Manhoef in de korte hoek raak en daarna deed Arcus hetzelfde.

Assehnoun

Kort voor rust kwam Emmen zomaar terug in de wedstrijd. Een afgeslagen voorzet werd door Mark Diemers ingeschoten en matig gekeerd door Vitesse-doelman (en Emmenaar) Scherpen. Assehnoun reageerde attent en schoot raak.

Nijhuis inspireert FC Emmen

In de tweede helft ging het duel lang gelijk op, maar mede dankzij scheidsrechter Nijhuis groeide Emmen in de wedstrijd. De leidsman liet, niet voor het eerst in zijn loopbaan, heel veel toe en dat speelde de thuisploeg aardig in de kaart. Gesteund door de fans gingen de rood-witten op jacht naar de gelijkmaker. Keziah Veendorp, samen met Diemers en Veldmate de beste man aan Emmen-zijde, was heel dichtbij. Zijn inzet ging millimeters naast, maar uiteindelijk kreeg Emmen vlak voor tijd dus toch nog loon naar werken.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.