Haverdings en Offerein in top-15 bij WK Veldrijden

vlnr Tibor del Grosso, Iris Offerein, bondscoach Gerben de Knegt, Floris en David Haveringds
Iris Offerein en Floris Haverdings staan naast bondscoach Gerben de Knegt © RTV Drenthe/Karin Mulder
VELDRIJDEN - Iris Offerein uit Meppen is vanmiddag op de dertiende plaats geëindigd op het wereldkampioenschap veldrijden voor beloften bij de vrouwen. Landgenote Shirin van Anrooij zegevierde in Hoogerheide die solo over de meet kwam. De Britse Zoe Bäckstedt en de Tsjechische Kristyna Zemanová werden tweede en derde. Bij de juniorenwedstrijd werd Floris Haverdings uit Zuidlaren veertiende.
De Fransman Léo Bisiaux won de wereldtitel bij de junioren dankzij een knappe solo. Op gepaste afstand legde Senna Remijn beslag op de zilveren plak, terwijl daarachter de Belg Yordi Corsus als derde eindigde en het brons won.
Daarmee zijn alle Drenten dit Wereldkampioenschap in actie gekomen. Zaterdag legde Tibor del Grosso beslag op de zilveren medaille bij de WK Beloften voor mannen. David Haverdings, de broer van Floris, eindigde op de negentiende plek.
Vrijdag werd Del Grosso wereldkampioen met de Nederlandse aflossingsploeg. Dat is een nieuw onderdeel op het WK. Bij deze gemengde estafette komen drie renners en drie rensters uit verschillende categorieën (junior, belofte en elite) in actie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl