1E: Alle Drentse clubs in rechterrijtje

VOETBAL - De Drentse ploegen in de 1e Klasse E hebben vanmiddag niet kunnen winnen. Germanicus speelde op bezoek bij GVAV-Rapiditas met 2-2 gelijk. Emmen, GOMOS en Roden verloren, terwijl Jubbega Rolder Boys 0-0 bleef. Door die resultaten zijn alle zes Drentse clubs in deze klasse terug te vinden in het rechterrijtje. Koploper blijft TVC'28.
vv Emmen scoort tegen Rolder Boys
De Drentse ploegen wisten vanmiddag weer niet te winnen (Foto Archief) © RTV Drenthe
GVAV Rapiditas-Germanicus 2-2
Al na drie minuten scoorde de thuisploeg via Jordi Paapst. In de eerste helft kwam Germanicus vervolgens nog wel langszij via Nance Hoogeveen en Reinier de Boer. In de tweede helft werd het nog 2-2 via Niek Vreeman. Met het punt schiet Germanicus niet heel veel op. De ploeg staat nu op de tiende plaats in de 1e Klasse E.
VV Emmen-WVV 2-7
Na de winst vorige week tegen SVBO was het deze middag kansloos tegen WVV. De ploeg uit Windschoten liet er geen gras over groeien en haalde zeven keer de trekker over. Emmen is hekkensluiter met acht punten en heeft maar liefst vier punten achterstand op de nummer twaalf Rolder Boys.
Dalfsen-GOMOS 5-2
Dalfsen verloor vorige week met maar liefst 7-2 van Germanicus, maar revancheerde zich vanmiddag knap. Voor rust stond het al 3-1 door doelpunten van Vince van den Akker (2x) en Jeroen Kamphuis. Aan de andere kant was Gijs Baving trefzeker. Na de thee scoorden Sam en Vince van den Akker. Het doelpunt van GOMOS werd gemaakt door Jannes Siegers. GOMOS staat op de negende plek van de 1e klasse E.
Jubbega-Rolder Boys 0-0
Voor de derde keer dit seizoen kwam Rolder Boys niet verder dan 0-0. De ploeg schiet niet veel op met dit gelijke spel, want het staat nu op de twaalfde plaats in de 1e Klasse E en strijdt volop mee tegen degradatie.
Roden-NEO 0-2
Roden kon ook niet winnen in de Eerste Klasse E. NEO uit Borne was met 0-2 te sterk door doelpunten van Ron Spoler en Bas Spenkelink. NEO staat nu tweede op de ranglijst achter TVC '28. Roden vecht tegen degradatie en staat elfde.