Eerste zege Beilen, WKE'16 passeert Valthermond en is koploper

Sellingen en Valthermond
Het duel tussen Sellingen en Valthermond eindigde met duw en trekwerk en een rode kaart voor Sellingen © facebook vv Valthermond
VOETBAL - De Treffer'16 is de enige Drentse club die nog zonder zege is dit seizoen. De ploeg uit Tweede Exloërmond deelde die twijfelachtige eer tot gisteren met vv Beilen, maar de zondagtweedeklasser won op eigen veld van vv Drachten.
Door dat resultaat gaat Beilen, dat vorige week de tweede seizoenshelft begon met een gelijkspel tegen Zuidwolde, van twee naar vijf punten. De ploeg van trainer Robert Bos staat nog wel laatste in de 2e klasse J, met zeven punten achterstand op de ploegen die op dit moment op een promotie-/degradatieplek staan. En dat met nog tien duels te spelen.
De koploper in deze klasse is SC Emmeloord, met 30 punten uit 12 duels. De ploeg uit de Flevopolder won met 4-1 van Sint Annaparochie. vv Dalen maakte een pas op de plaats door met met 2-1 te verliezen bij EMMS in Slagharen. De ploeg van Michel Kerkdijk staat door de nederlaag nu op plek 5, op zeven punten van Emmeloord, maar wel met een duel minder gespeeld.

Valthermond verliest punten en topschutter na hectisch middagje Sellingen

In de 2e klasse K is Valthermond de koppositie kwijtgeraakt aan WKE'16. De club uit Emmen won met 2-0 van hekkensluiter Noordster, terwijl Valthermond niet verder kwam dan 1-1 in Sellingen. WKE'16 heeft na 26 punten na 13 van de 24 duels. Dat zijn er twee meer dan Valthermond, dat wel twee duels minder heeft gespeeld.
Erik Jan Veerbeek zorgde met zijn 13e treffer van het seizoen voor de 0-1 in Sellingen, waarna Machiel Buining, ook in de eerste helft, de gelijkmaker scoorde.
Veerbeek moest in de tweede helft met een hoofdwond van het veld na een botsing met Selllingen-doelman Marnick Klamer, maar ondanks de komst van een ambulance (ter controle) werd het duel er allesbehalve vriendelijker op. De tweede helft, die werd ontsierd door veel irritaties en overtredingen, eindigde zonder doelpunten maar nog wel met een rode kaart. Die kreeg de man van de gelijkmaker, Buining, gepresenteerd waarna Wever het duel beëindigde.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl