FC Emmen mist tiental in bekerduel tegen PSV

Dick Lukkien
Dick Lukkien mist tien spelers in Eindhoven, maar is toch strijdbaar: 'We gaan er vol voor' © RTV Drenthe
VOETBAL - De lijst met afwezigen tegen Vitesse afgelopen zaterdag was met Mart Lieder, Jeff Hardeveld, Maikel Kieftenbeld, Metehan Güçlü, Rui Mendes, Richairo Zivkovic, Oussama Darfalou en Jeremy Antonisse al enorm, maar het kan nog erger, zo blijkt. Tegen PSV, morgenavond in de achtste finale van de KNVB Beker, heeft FC Emmen-trainer Dick Lukkien weliswaar voor het eerst de beschikking over Antonisse maar zijn Jeroen Veldmate, Lorenzo Burnet en Ahmed El Messaoudi er niet bij.
Alleen wat betreft El Messaoudi houdt Lukkien nog een slag om de arm, maar de kans is groot dat de Drentse club tien spelers moet missen in het Philips Stadion tegen de regerend bekerwinnaar, die amper twee weken geleden in Emmen nog met 1-0 werd verslagen.

'We gaan ervoor, met de meest fitte ploeg'

Een nieuwe stunt lijkt op voorhand een utopie, maar zo stapt Lukkien morgen niet in de bus. "Wij gaan ervoor, met de meest fitte ploeg en tijdens de wedstrijd gaan we wel bepalen welke keuzes we gaan maken." De trainer van de 'Sportploeg van het Jaar in de gemeente Emmen' doelt daarmee onder andere op het meespelen van Ole Romeny. De aanvaller viel afgelopen weekend een kwartiertje in en was in die vijftien minuten de sleutel tot de gelijkmaker tegen Vitesse. Een eventuele rol lijkt ook morgen voor hem in het verschiet te liggen.
tekst gaat verder onder de video
Dick Lukkien ziet opnieuw spelers afvallen richting bekerduel tegen PSV

'Dankzij een telefoontje van Dennis speel ik hier'

Lukkien kan tegen PSV voor het eerst beschikken over Jeremy Antonisse, die vorige week de overstap maakte van de opponent van morgen. De 20-jarige aanvaller hoopte tegen Vitesse al te spelen, maar was toen ziek. "Ik heb het woensdag nog wel geprobeerd, maar na de training werd ik steeds zieker. Inmiddels ben ik weer fit en kijk ik ernaar uit om mijn eerste minuten te gaan maken voor deze club. Als dat morgen is dan zou dat wel heel bijzonder zijn, omdat ik bij PSV 1 debuteerde in het uitduel tegen Emmen."
Antonisse kwam op de laatste dag van de transferwindow over van de club uit Eindhoven. "Bij PSV was er geen zich op speelminuten in de hoofdmacht en dus was ik blij met deze kans. Er waren wel meer opties maar na een telefoontje van Dennis Vos, die alleen maar goede berichten over de club had, heb ik voor Emmen gekozen."
"Wat ik voor speler ben? Iemand met flair en een actie. En ik ben ook niet langzaam."
tekst gaat door onder de video
Jeremy Antonisse: een speler met flair, acties en snelheid

PSV zonder Mwene en El Ghazi

Bij PSV staan Anwar El Ghazi en Philipp Mwene voorlopig aan de kant. Het duo liep afgelopen zondag tegen Feyenoord blessures op en moet een tijdje toekijken. Armando Obispo is geschorst. Tegenover het gemis van die drie is er ook goed nieuws voor PSV-trainer Ruud van Nistelrooij in aanloop naar het duel tegen FC Emmen want Oliver Boscagli is voor het eerst sinds april 2022 weer inzetbaar, na een kruisbandblessure.

Vermoedelijke opstelling FC Emmen

FC Emmen start tegen PSV vermoedelijk met: Van der Hart, Bouchouari, Te Wierik, Araujo, Dirksen, Vos, Veendorp, Bernadou, Vlak, Diemers en Assehnoun.

Live op Radio Drenthe

PSV - FC Emmen begint om 18.45 uur en is uiteraard live te volgen op Radio Drenthe. De uitzending begint om 18.30 uur. Verslaggevers ter plekke zijn René Posthuma en Niels Dijkhuizen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl