Sudosa-Desto speelt goed, maar verliest van VC Sneek: Play-offs nog niet zeker

Sudosa-Desto
Sudosa-Desto ging vanavond onderuit tegen VC Sneek © RTV Drenthe/Rik Russchen
VOLLEYBAL - De dames van Sudosa-Desto hebben vanavond niet kunnen winnen van VC Sneek. In de eigen sporthal Olympus werd er met 1-3 verloren. De setstanden waren 19-25, 27-25, 21-25 en 20-25. Ondanks de nederlaag staat de ploeg uit Assen nog altijd op de zesde plaats van de ranglijst. Die plek geeft uiteindelijk recht op het spelen van de play-offs.
Sudosa-Desto had in de eerste set veel moeite met de goed serverende Anlène van der Meer. Dankzij een uitstekende servicereeks van haar liep Sneek uit van 5-6 naar 5-16 en daarmee was de set eigenlijk al verloren. Hoewel de thuisploeg zich nog sterk terugknokte in de set, ging die met 19-25 verloren.

Spanning in set twee

In de tweede set ging het lange tijd gelijk op. Dankzij een ace van Suzanne Benninga kwam Sudosa op 24-22 voor het eerst op setpoint, maar de twee setpunten werden verspeeld. Toch trok de ploeg van het trainersduo Mark Afman en Erwin Sikkema de set uiteindelijk naar zich toe. De sterk spelende Paula Boonstra maakte op 26-25 het beslissende punt.
Ook in de derde en vierde set hielden beide teams elkaar lang in evenwicht, maar toch wist Sneek beide keren aan het einde van de set het verschil te maken. "Ondanks de nederlaag ben ik enorm trots op de ploeg", zei Mark Afman na afloop. "De vorige twee wedstrijden zijn we volledig weggespeeld door VC Sneek, maar vandaag waren we echt niet veel minder. We zijn enorm gegroeid dit seizoen, hopelijk kunnen we onszelf zaterdag belonen door de play-offs te halen."

Play-offs in zicht

Zaterdag speelt Sudosa-Desto in Borne de laatste reguliere competitiewedstrijd tegen Apollo 8, de nummer twee van de competitie. Bij een overwinning kan de ploeg uit Assen de play-offs bijna niet meer ontlopen, al blijft het dan nog afhankelijk van de resultaten van de twee concurrenten Peelpush en Voltena.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl