Mark Diemers: 'Ik wilde nog niet gewisseld worden, maar zaterdag moeten we winnen'

Mark Diemers
Mark Diemers schoot FC Emmen fraai naar 2-1 in Eindhoven, maar dat bleek niet genoeg voor de Drentse club © ANP / Cor Lasker
VOETBAL - In de rust van het bekerduel tegen PSV kreeg Mark Diemers van Dick Lukkien te horen dat hij na een uur gewisseld zou worden, maar na de wonderschone aansluitingstreffer van de nummer 10 van de Drentse club veranderde het plan. "Ik vroeg of ik nog even mocht blijven staan. Ik voelde dat ik nog meer kon creëren."
Het gevoel van Diemers kwam niet uit en direct na de 3-1 van PSV, gescoord door Luuk de Jong, ging de Fries alsnog naar de kant. Lukkien verlegde de focus razendsnel richting het competitieduel van komende zaterdag, thuis tegen Fortuna Sittard, het duel dat met rood omcirkeld staat in de agenda van alle Emmenaren. Ook bij Diemers. "Die pot moet drie punten opleveren, daar zijn we allemaal van doordrongen."

'De eerste helft was waardeloos'

Tegen PSV had Diemers zich vooral voor rust geïrriteerd. "De eerste helft was waardeloos. We speelden in een veel te laag tempo, kregen de bal niet bij onze voorhoede en brachten elkaar in de eerste opbouw eigenlijk continu in de problemen. En dan verdedigden we ook nog eens heel slecht bij die goals."

'Jeremy Antonisse viel lekker in'

"Wat dat betreft heb ik meer kunnen genieten van de tweede helft waarin we met Jeremy Antonisse, die lekker inviel trouwens, nog een goede kans hadden op de 2-2", vervolgde Diemers, die kort voor die kans op schitterend wijze zorgde voor de aansluitingstreffer. "Door die goal groeide het geloof bij ons en hebben we laten zien dat we gewoon goed kunnen voetballen."
Mark Diemers: 'Ik wilde nog niet gewisseld worden, maar zaterdag moeten we winnen'

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.