E&O geeft kwartfinaleplaats in verlenging aan Houten

Harrie Weerman E&O
Harrie Weerman van E&O spreekt zijn spelers toe © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
HANDBAL - Na een kwartier, half uur en vlak voor het verstrijken van het uur had E&O vanavond zicht op de kwartfinale van de beker. Het was eredivisiekoploper Houten dat in de verlenging van de achtste finale in Emmen een goal meer scoorde: 38-39.
In de eerste helft had E&O het betere van het spel. Zo vond zesvoudig doelpuntenmaker Jelle Jannink vanuit de rechterhoek gemakkelijk het net. De gasten uit Utrecht kwamen vlak na rust snel terug van 16-14.

Hoogland en Wielage

Vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd leek Bram Versteegden namens Houten de achtste finale te beslissen (28-30). E&O gaf niet op. Topscorer Emiel Hoogland en Rick Wielage drie keer achter elkaar brachten de ploeg van Harrie Weerman zelfs op voorsprong: 32-33.
Met nog even te gaan maakte invaller onder de lat van de Emmenaren Jorick Pol - terug na een zware knieblessure - een belangrijke redding. E&O aan de verloor aan de overkant toch de bal en opnieuw Versteegden kon Houten helpen. De 33-33 van de handige rechteropbouwer viel vier seconden voor het einde van de reguliere speeltijd, het thuispubliek kon weer gaan zitten, verlengen.

De paal

In de twee keer vijf minuten die volgden liepen de bezoekers uit naar 33-36. Zonder de geblesseerde linkeropbouwer Daan Molenbroek zette de thuisploeg een laatste maal aan. Na de achtste van Hoogland zorgde Matz Wesseling, nog zo'n jongeling bij eredivisionist E&O, voor de aansluitingstreffer (36-37).
Youri Braker kreeg de kans op de gelijkmaker, maar de invaller op de hoek raakte in de break-out de paal waarna Houten de bekerwedstrijd uitspeelde. Geen beloning voor de mannen van Weerman terwijl Houten zich met Hurry-Up en zes andere ploegen in de koker voor de loting voor de kwartfinale van de beker voegt.

Compliment

"Ik heb de jongens een compliment moeten geven", is de reactie van Weerman na de spannende bekerwedstrijd. "In de verlenging doen we domme dingen. Dat nekt ons tegen een goede en meer ervaren ploeg als Houten."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl