DOS'46 in tweede helft langs hekkensluiter Unitas

DOS'46 emoties
DOS'46 pept elkaar op (archief) © RTV Drenthe
KORFBAL - Lange tijd kon Unitas uit Harderwijk knap standhouden tegen DOS'46, maar in de laatste tien minuten moesten ze het hoofd toch buigen voor de Nijeveners. DOS'46 won met 22-29 in Harderwijk en komt op elf punten uit elf duels.
De zege kwam alles behalve makkelijk tot stand voor de ploeg van trainer Henk Jan Mulder. In de eerste helft was Unitas scherper en stond deze ploeg steeds op voorsprong. In het eerste half uur heeft DOS'46 niet op voorsprong gestaan, maar deden ze uiteindelijk niet onder voor de thuisploeg en stond het bij rust 13-13.
Zelfs in het tweede bedrijf kon DOS'46 lange tijd geen gat slaan met Unitas. Tot 20-21 leek de wedstrijd nog beide kanten op te kunnen vallen, maar het lukte de Nijeveners om nog een tandje bij te zetten. Bij 20-23 werd het eerste gat geslagen en vanaf 22-24 maakte DOS'46 maar liefst vijf opeenvolgende treffers tot aan het eindsignaal.