FC Emmen en EasyToys vragen met roze shirts aandacht voor teelbalkanker

FC Emmen en EasyToys in het roze tegen zaadbalkanker
FC Emmen speelt volgende week zondag in het roze © FC Emmen
VOETBAL - FC Emmen voetbalt volgende week zondag in een speciaal roze tenue om aandacht te vragen voor teelbalkanker. De actie is opgezet in samenwerking met hoofdsponsor EasyToys, een webwinkel in seksspeeltjes en andere erotische artikelen.
FC Emmen en EasyToys willen met de actie en hashtag #CheckJeBallen mannen aansporen zichzelf regelmatig te controleren op teelbalkanker. Die vorm van kanker komt het vaakst voor bij jonge mannen tussen de 15 en 40 jaar. Wanneer je er snel bij bent, heb je een overlevingskans van zo'n 95 procent. Bij het maandelijks checken moet je letten op een eventuele vergroting of verharding van de zaadballen. Ook kunnen er gekke bobbeltjes te voelen zijn.

Veiling van de shirts

Fans van FC Emmen kunnen shirts kopen om de actie te ondersteunen. De shirts die de Emmenaren in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles dragen worden na afloop namelijk geveild. De volledige opbrengst van de veiling gaat naar de Stichting Zaadbalkanker. Dat geldt ook voor een deel van de verkoop van de niet-gedragen wedstrijdshirts.
"We vinden het fantastisch en uniek dat FC Emmen en EasyToys zich hiervoor inspannen en voetbalfans erop wijzen dat ook mannen een maandelijkse check moeten doen van hun ballen", zegt Ivo Struik, directeur van Stichting Zaadbalkanker. "Er zijn afgelopen jaar al veel bekende voetballers gediagnostiseerd met teelbalkanker, waardoor er een verhoogde aandacht is bij voetballers en voetbalclubs. En terecht."
Profvoetballers die recent te maken hebben gehad met teelbalkanker zijn Sébastian Haller (Borussia Dortmund, ex-Ajax), Timo Baumgartl (Union Berlin, ex-PSV) en Jean-Paul Boëtius (Hertha BSC, ex-Feyenoord).

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl