Sudosa-Desto zet 'clubmoeder' Rita Buikema in het zonnetje bij 40-jarig jubileum

Sudosa-Desto zet 'clubmoeder' Rita Buikema in het zonnetje bij 40-jarig jubileum
Sudosa-Desto zet 'clubmoeder' Rita Buikema in het zonnetje bij 40-jarig jubileum © eigen foto
VOLLEYBAL - Rita Buikema (63) uit Assen is vandaag veertig jaar in dienst bij volleybalvereniging Sudosa-Desto. Daarom werd ze gisteravond, tijdens een training, door een deel van het bestuur en zo'n zestig leden overvallen met een dikke bos bloemen.
Maar daar blijft het niet bij voor Buikema. Haar jubileum wordt het hele jaar bij de club gevierd met verschillende activiteiten. Zo is er op 17 maart nog een speciale receptie voor haar en volgt er op 31 maart een pubquiz voor de jeugd. Voor de oudere leden is op 15 april een feestavond. De festiviteiten rondom het jubileum van Buikema worden op 21 juni afgesloten met een feest voor de mini's op de TT-camping.
(Artikel gaat verder na de foto)
Veertig jaar trouwe dienst wordt beloond met veel festiviteiten
Veertig jaar trouwe dienst wordt beloond met veel festiviteiten © eigen foto

'Verrast en geëmotioneerd'

"Rita was verrast door onze overval en ook geëmotioneerd", vertelt voorzitter Alfred Barkhuis. "Ze is heel belangrijk voor onze vereniging. Ze leeft echt voor volleybal en is verantwoordelijk voor de professionalisering van onze hele jeugdafdeling."
Buikema traint verschillende teams binnen de club: van jeugdteams tot recreanten. Daarnaast adviseert ze de jeugdcommissie en begeleidt ze jonge trainers. Ook helpt ze mee om het volleybal in het Noorden naar een hoger plan te tillen en praat ze op landelijk niveau mee in de werkgroepen die over jeugdvolleybal gaan.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.