Dick Lukkien na gelijkspel in Groningen: 'We kunnen hiermee vooruit en dat gaan we doen ook'

FC Emmen-trainer Dick Lukkien
Dick Lukkien: 'Het duel leek onze kant op te vallen, tot het moment van de rode kaart' © ANP / Cor Lasker
VOETBAL - Een felicitatie voor een punt tegen FC Groningen hoefde Dick Lukkien niet. Op basis van het grootste gedeelte van de tweede helft dacht de trainer van FC Emmen namelijk aan de 1-2 en dus drie punten, maar door de rode kaart voor Mike te Wierik veranderde het perspectief.
"Uiteindelijk moet je hier dan mee leven. Ik vond de eerste gele kaart trouwens zwaar overdreven. Die tweede kan Gözöbüyük geven en daar moet Mike, met al zijn ervaring, slimmer zijn", vervolgde Lukkien die zijn ploeg een zeer matige eerste- en goede tweede helft zag spelen. De trainer van FC Emmen won op tactisch vlak van Dennis van der Ree, de trainer van Groningen.

'Dankzij Vlak kregen we echt grip op wedstrijd'

De Drentse club kreeg door de wijziging van Lukkien, die schakelde van 3-5-2 naar 4-4-2, veel meer aandeel in het spel en bracht Groningen vanaf minuut 50 meer en meer aan het wankelen. "Dat is mooi om te zien. Julius Dirksen speelde een mindere wedstrijd en gelukkig hebben we met Keziah Veendorp dan een speler die we dan moeiteloos linksback kunnen zetten."
"Daarnaast viel Danny Hoesen goed in, waardoor we niet alleen balvastheid voorin kregen maar ook snelheid. Dat speelde Mark Diemers weer in de kaart, al verdient ook Jari Vlak een compliment voor zijn invalbeurt. Door hem kregen we echt grip op de wedstrijd."
"Helaas gooide de rode kaart roet in het eten, maar we kunnen hiermee vooruit en dat gaan we doen ook", besloot Lukkien.
Dick Lukkien: 'We kunnen hiermee vooruit en dat gaan we doen ook'

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.