Richairo Zivkovic: 'Ik geef alles om FC Emmen in de eredivisie te houden'

Richairo Zivkovic
Richairo Zivkovic: 'Ik geef alles om FC Emmen in de eredivisie te houden' © ANP / Bart Stoutjesdijk
VOETBAL - De één vindt dat hij te weinig voor de goal komt en te weinig scoort, de ander prijst juist zijn onverzettelijkheid en werklust in dienst van het elftal. Richairo Zivkovic zelf maakt zich totaal niet druk om de meningen van de buitenwacht en heeft maar één doel: FC Emmen in de eredivisie houden.
"Daar geef ik alles voor en wat mensen daar van vinden, daar kan ik niets mee. Dat boeit me ook niet. Voor mij telt wat de trainer en de medespelers van me vinden. Natuurlijk had ik meer willen scoren. Drie competitietreffers vind ik ook te weinig, maar het is ook niet zo dat ik veel kansen heb gemist", aldus de spits.

'Er lopen altijd twee of drie verdedigers in mijn nek te hijgen'

"Kritiek is overigens prima hoor, maar het is natuurlijk een samenhang. Afgelopen zaterdag tegen FC Groningen speelden we - in de eerste helft - op 40 of 50 meter van de goal van de tegenstander. Dan valt het voor een spits niet mee om voor de goal te komen. En als ik er dan een keer kom, dan zitten er altijd twee of drie verdedigers in mijn nek te hijgen. Daarom was ik in de rust ook flink pissig. In de tweede helft, met de komst van Danny Hoesen, ging het een stuk beter. Toen konden we ook meer en meer druk zetten op hun helft. Zijn komst is voor mij echt lekker ja. Datzelfde geldt voor Oussama Darfalou. Het geeft ons meer stootkracht en simpelweg ook meer opties. Ik hoop dat hij snel weer inzetbaar is."

Plezier

Ondanks de huidige penibele 16e plaats, de lastige rol die hij veelvuldige heeft én de 'slechts' drie goals heeft Zivkovic het naar zijn zin in Emmen. En wie weet is het teruggekeerde plezier ('Ik ben niet voor niets teruggekomen naar Nederland') wel de basis van een geweldig slot van de competitie, waarin de oud-spits van onder andere FC Groningen, FC Utrecht en Ajax veelvuldig het net weet te vinden. "Wie weet, maar ik me absoluut geen zorgen hoor. Ik geef alles voor dat ene ultieme doel."
Richairo Zivkovic: 'Ik geef alles om FC Emmen in de eredivisie te houden'

Go Ahead Eagles

Morgen wacht voor Zivkovic en FC Emmen het thuisduel tegen de nummer 12 in de eredivisie, Go Ahead Eagles. "Een pittig potje", aldus de spits die morgen - afgaande op de training - voorin gezelschap krijgt van Danny Hoesen. Ook Ole Romeny lijkt weer op een basisplaats te kunnen rekenen. Mike te Wierik is na zijn twee gele kaarten (en dus rood) tegen FC Groningen geschorst. Jari Vlak, die uitstekend inviel in Euroborg, lijkt Ahmed El Messaoudi af te lossen vanaf de aftrap.

LIVE

Uiteraard is FC Emmen - Go Ahead Eagles live te volgen op Radio Drenthe. De uitzending begint een half uur voor de aftrap: om 14.00 uur.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.