Ontknoping BENE-League vindt voor Hurry-Up plaats in Haacht én Hasselt

Hurry-Up
De spelersbus van Hurry-Up is op weg naar Haacht © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
Hurry-Up uit Zwartemeer speelt vanavond tijdens de laatste speelronde van de reguliere competitie nog voor plaatsing voor de Final4 van de BENE-League. Dan moeten de oranje-zwarten in het Belgische Haacht eerst van Atomix winnen.
Om 20.00 uur neemt Hurry-Up, de huidige nummer vijf in de BENE-League, het op tegen de hekkensluiter. Thuisploeg Atomix heeft de voorgaande 21 competitiewedstrijden allemaal verloren.
Alleen bij een uitoverwinning mag de formatie van Joop Fiege nog hopen op plaatsing voor de Final4. Met een schuin oog zal Hurry-Up de pot van concurrent Sporting Pelt in Hasselt in de gaten houden.

Geblesseerde cirkelspelers

Gelijktijdig spelen Hubo Handbal en Sporting Pelt, dat plaats vier bezet, tegen elkaar. De Zwartemeerders zijn gebaat bij een nederlaag van de Belgische bezoekers waar Emmenaar Tommie Falke nog tot en met 2025 onder contract staat. Het verschil op de ranglijst tussen Sporting Pelt en Hurry-Up is namelijk één punt.
Op de vloer van Atomix moet Fiege het doen zonder cirkelspelers Sjoerd Boonstra en Valter Soares. Het duo is geblesseerd. Jongeling Wouter Pronk is mee met de bus naar België.

Reportage

Als Hurry-Up er voor de tweede keer in de clubhistorie in slaagt zich te plaatsen voor de Final4 van de BENE-League, komt het volgende week koploper Achilles Bocholt twee keer tegen. In de midweek en op zaterdagavond, een keertje thuis en uit, wordt om een finaleplaats gespeeld. De eindstrijd van de BENE-League is op 18 maart.
Een reportage van de ontknoping van de BENE-League met Hurry-Up als kanshebber is morgen vanaf 17.00 te zien in het nieuwsprogramma Drenthe Nu.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.