Zwak FC Emmen moet blij zijn met punt tegen Go Ahead Eagles

FC Emmen
Romeny en Araujo juichen na de late gelijkmaker © ANP/Cor Lasker
VOETBAL - Alleen de winst telde vandaag voor FC Emmen in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles, maar na negentig minuten ploeteren moest de Drentse club tevreden zijn met een gelijkspel: 2-2.
Door dat ene punt blijft FC Emmen steken op plek 16 in de eredivisie. De mannen van Dick Lukkien zien FC Groningen twee punten dichterbij komen, maar lopen wel een punt in op Excelsior en FC Volendam (de tegenstander van volgende week).

Verlammend

Het weekend verliep tot vanmiddag geweldig voor FC Emmen. Concurrenten Cambuur, Excelsior en FC Volendam verloren en dus zou Emmen bij een overwinning stijgen naar plek 14. Die conclusie leek verlammend te werken op de thuisploeg, die een dramatische eerste helft op de mat legde. Weliswaar had Emmen het meeste balbezit, maar daar deden de mannen in het roze gestoken vandaag bitter weinig mee. De opbouw was traag en voorspelbaar. Het balverlies was enorm en de eerste goal, na iets minder dan tien minuten, was niet eens verrassend te noemen. Wel kolderiek, want Emmen gaf via Mohamed Bouchouari zomaar een corner weg. Die corner werd maar niet uitverdedigd en uiteindelijk schoot Jay Idzes de bal tegen de touwen: 0-1.

Strafschop

Op slag van rust kwam Emmen, volledig uit het niets, op gelijke hoogte nadat Ole Romeny na een pass van Mark Diemers door Fredrik Oppegard tegen de grond werd gewerkt. De beste verdediger aan de kant van Emmen, Jeroen Veldmate, schoot raak. Kort na die goal was Diemers zelf met een verrassend schot uit de draai zelfs nog dicht bij de 2-1.

1-2

In de tweede helft, waarin basisdebutant Danny Hoesen niet meer verscheen en werd vervangen door Jasin-Amin Assehnoun, leek Emmen aan de beterende hand. Kansen leverde dat echter niet op. Ook niet voor de gasten trouwens, die geen schim waren van de spelers die vorige week wonnen van FC Twente. Toch werd het 1-2. Vanuit de omschakeling schoot Omobolaji Adekanye fraai binnen.

Romeny

Emmen leek op de 12e nederlaag af te stevenen, maar dat voorkwam Ole Romeny. Uit een prachtige pass van Diemers volleerde hij de bal tegen de touwen: 2-2. Met nog zeven minuten blessuretijd ging Emmen nog vol voor de zege. Romeny was nog dichtbij zijn tweede van de middag, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat een 3-2 ook teveel van het goede zou zijn geweest.