'Als ik in Drentse gehuchten fluit, beginnen ze vaak over mijn huidskleur'

Scheidsrechter Mauricio Plat is de zevende gast in de Onze Club Podcast
Scheidsrechter Mauricio Plat is de zevende gast in de Onze Club Podcast © RTV Drenthe
Tot aan de lente komt RTV Drenthe iedere dinsdagmiddag met de Onze Club Podcast. Een audioshow over amateurvoetbal in Drenthe én het gelijknamige tv-programma van de provinciale omroep. Van de Pupil van de Week tot de 'Zaagmans' uit de fraaie vierde klasse, alles komt voorbij. Ook hoor je vermakelijke fragmenten uit Onze Club en natuurlijk het laatste nieuws.
De zevende gast in de nieuwe podcast is Mauricio Plat. De 27-jarige scheidsrechter uit Nieuw-Buinen leidt in het weekend wedstrijden op amateurniveau en was zelf verdienstelijk ballenvanger. Als jonge jongen met een zwarte huidskleur is hij regelmatig een prooi voor criticasters. Toch heeft hij in zijn nog prille carrière al een dikke huid gekweekt.
Daarnaast laat hij zijn licht schijnen op het verrassend listige spelregelboekje, onderwerpt hij sidekick Tom Meijers nog aan een vraag uit de spelregeltoets en gaat hij in op het moeilijke duel dat hij onlangs floot tussen SVBO en vv Emmen.
Beluister hier de zevende aflevering van de Onze Club Podcast:
'In gehuchten beginnen ze vaak over mijn huidskleur' | Mauricio Plat (scheidsrechter) | Onze Club Podcast
Host Stijn Steenhuis plaatst de enthousiaste speaker van vv Drenthina op een voetstuk. Henk Haandrikman zweept het publiek in Emmermeer op Spaanse wijze op als de groenwitten scoren. Sidekick Tom Meijers gaat in op de periodetitels van ACV en vv Hoogeveen. De Drentse clubs vierden afgelopen weekend een feestje na het behalen van het periodekampioenschap. En ook vv Emmen, dat in Coevorden de laatste strohalm pakte door met 0-4 te winnen van Germanicus, wordt besproken. Steenhuis waagt zich zelfs aan een voorspelling. Welke Drentse ploeg overleeft de degradatiestrijd in de zondag eerste klasse E? Dat hoor je in de zevende Onze Club Podcast.

Abonneer je op deze podcast

Mis niets van het Drentse amateurvoetbal en volg de Onze Club Podcast. De podcast is te vinden in je favoriete apps voor zowel Android- als Apple-telefoons en -tablets. Gebruik de knoppen hieronder om de podcast te luisteren in een van deze apps. Daar kun je je ook abonneren zodat je geen aflevering hoeft te missen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl