'Het zou mooi zijn als een verslaggever iets meer verstand van de materie heeft'

Nico Haak is de achtste gast in de Onze Club Podcast
Nico Haak is de achtste gast in de Onze Club Podcast © RTV Drenthe
Tot aan de lente komt RTV Drenthe iedere dinsdagmiddag met de Onze Club Podcast. Een audioshow over amateurvoetbal in Drenthe én het gelijknamige tv-programma van de provinciale omroep. Van de Pupil van de Week tot de 'Zaagmans' uit de fraaie vierde klasse, alles komt voorbij. Ook hoor je vermakelijke fragmenten uit Onze Club en natuurlijk het laatste nieuws.
De gast in de achtste podcast is trainer Nico Haak van de trotse koploper in de Vierde Divisie A op zondag: vv Hoogeveen. Haak loopt al geruime tijd mee in het amateurvoetbal en begint volgend seizoen aan een nieuw avontuur bij WKE'16. In de Onze Club Podcast wil hij het hebben over het jeugdvoetbal in Drenthe. "Doen wij op dit moment genoeg aan de ontwikkeling van het jeugdvoetbal in de regio", vraagt hij zich hardop af.
Beluister hier de achtste aflevering van de Onze Club Podcast:
'Zou mooi zijn als een verslaggever er iets meer verstand van heeft' | Nico Haak (vv Hoogeveen) | Onze Club Podcast
Host Stijn Steenhuis gaat in de openingsfase van de podcast in op het periodekampioenschap van vv Nieuw Roden. De formatie van Jurrie Smit won met 4-1 van Terschelling en pakte daarmee de eerste periode. Goaltjesdief Sander Drent vertelt over de ambitie van de 'Nei-Roners'.
Omdat de gelegenheid zich voordoet, wil sidekick Tom Meijers het hebben over interviews met voetbaltrainers. Zo heb je volgens Meijers Koning Toto, maar ook Koning Cliché. Een veelgehoord voorbeeld daarvan is: 'Als die goal niet valt, dan speel je een heel andere wedstrijd'. Haak haakt daarop in en heeft tips voor vragenstellers. Ook heeft Meijers zijn netwerk aangeboord en zo komt hij erachter hoe de gast in deze podcast omgaat met spanning voor een wedstrijd. Dat levert een tweetal prachtige anekdotes op, die je hoort in de achtste Onze Club Podcast!

Abonneer je op deze podcast

Mis niets van het Drentse amateurvoetbal en volg de Onze Club Podcast. Het is te vinden in je favoriete podcast-apps voor zowel Android- als Apple-telefoons en tablets. Gebruik de knoppen hieronder om de podcast te luisteren in een van deze apps. Daar kun je je ook abonneren zodat je geen aflevering hoeft te missen.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.