Debutant Luchies en Freriks opgenomen in selectie Oranje handbaldames

Merel Freriks in actie tegen Spanje
Merel Freriks in actie tegen Spanje © ANP
HANDBAL - Handbalsters Merel Freriks (25) uit Emmen en debutant Daphne Luchies (18) uit Klazienaveen zijn door bondscoach Per Johansson in de definitieve selectie opgenomen voor de laatste interlandweek.
Routinier Freriks speelde al tientallen wedstrijden voor Oranje. Zij debuteert dit seizoen in de Franse competitie voor Brest Bretagne Handball. Voor Luchies is het haar debuut in Oranje. Zij begon haar carrière bij handbalvereniging Actief in Klazienaveen. Op 12-jarige leeftijd vertrok ze naar E&O in Emmen waar ze op haar veertiende aansloot bij het eerste. Via Kwiek Raalte speelt ze nu voor VOC uit Amsterdam.

Zweeds onderonsje

Het nationale damesteam speelt twee wedstrijden verdeeld over twee dagen tegen Zweden. De eerste wedstrijd is op vrijdag 7 april. Beide ploegen speelden voor het laatst op het Europees Kampioenschap tegen elkaar. Met een eindstand van 37-32 was Zweden toen te sterk. Voor de Zweedse trainer Johansson zal de wedstrijd een onderonsje zijn met zijn thuisland.

Ervaren ploeg

Lucies zal aansluiten bij een ervaren team. De handbalsters werden in 2019 kampioen op het WK in Japan. Freriks was bij dit WK onderdeel van de selectie. Op het vorige EK werd Nederland zesde.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.