Tiendeveen verslaat VCG en pakt periodetitel

Tiendeveen pakt periodetitel
Blijdschap bij Tiendeveen na het binnenhalen van de periodetitel © RTV Drenthe/Rik Russchen
In de 5e Klasse G heeft Tiendeveen de streekderby tegen VCG uit Geesbrug met 4-1 gewonnen. Door de zege pakte de ploeg van trainer Michel van Essen ook de tweede periode.

Veld sneeuwvrij gemaakt

Ondanks de hevige sneeuwval kon er vanmiddag gewoon gevoetbald worden in Tiendeveen. Met man en macht werd 's ochtends het veld sneeuwvrij gemaakt. Ook enkele spelers pakten de sneeuwschuiver erbij en hielpen een handje mee.
In de eerste helft controleerde de thuisploeg de wedstrijd. Na een klein half uur spelen opende Jeffrey Blom de score, nadat hij al drie grote kansen had gemist. In de 39e minuut verdubbelde Ruthger Gort de score, hij schoot de bal hard langs doelman Sander van der Sleen. Op slag van rust deed VCG iets terug. Uit een corner kopte aanvoerder Andy Kreeft raak en zo bepaalde hij de ruststand op 2-1.

Prachtige doelpunten

In de tweede helft was de eerste kans voor de bezoekers, maar een treffer leverde het niet op. Een kwartier na rust scoorde Tiendeveen wel. Yoran Duman kreeg de bal voor z'n voeten en haalde onberispelijk uit: 3-1. VCG legde zich nog niet neer bij een nederlaag, maar het elftal van trainer Harjo van der Valle miste wat stootkracht. Echt grote kansen kreeg VCG niet meer en vijf minuten voor tijd gooide Dominique Wiffers de wedstrijd definitief op slot. Ook hij schoot op schitterende wijze raak.
Na het laatste fluitsignaal vierden de spelers van Tiendeveen een klein feestje vanwege het winnen van de periodetitel. Ook klimt het naar de derde plaats op de ranglijst, al heeft de ploeg nu wel een wedstrijd meer gespeeld dan Bargeres. VCG blijft zevende.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.