Dankzij zege tegen SVV '04 doet Erica weer mee in 3D

Dennis Fecken was met twee doelpunten de gevierde man bij SC Erica
Dennis Fecken was met twee doelpunten de gevierde man bij SC Erica © RTV Drenthe / Florian van Velthoven
VOETBAL - SC Erica is dankzij een zege op SVV'04 uit Schoonebeek weer helemaal in de race om het kampioenschap in de Derde Klasse D. De club staat nu derde op twee punten van de koploper. Na de winterstop verloor Erica nog geen wedstrijd, vanmiddag werd er met 2-1 gewonnen.
SVV' 04 zit na de winterstop juist in een mindere periode. Na een pikstart, stond het tot vorige week op de eerste plaats, maar na het gelijke spel vorige week tegen Titan moest het de koppositie laten aan Sweel. Bovendien won de ploeg uit Schoonebeek nog niet na de winterstop.

Fecken scoort tweemaal

Ook in de wedstrijd tegen SC Erica was SVV' 04 niet bij de les in de eerste helft. De eerste kans was voor de thuisploeg via Jesse Wanders. De tweede kans was wel raak. Na acht minuten scoorde Dennis Fecken de 1-0 op aangeven van Jasper Haandrikman.
Een goede counter na ruim een half uur spelen werd beloond met een doelpunt van opnieuw Fecken, die zo de score verdubbelde. Het enige grote wapenfeit van SVV'04 kwam via Joost Thiele die op de lat kopte.

Toch spanning in tweede helft

In het eerste kwartier na rust had Erica weinig te duchten van SVV'04. Toch kwam het door zichzelf in de problemen. Roy Lit kreeg zijn tweede gele kaart na een charge en kon vertrekken. Grote kansen voor de Schoonebekers bleven uit. Pas in de slotfase werden de gasten gevaarlijk. Eerst leek het te scoren via Dusan Muskee, maar hij maakte hands. Daarna was het wel raak via Rick Piek, maar zijn doelpunt kwam te laat.
Door de zege staat SC Erica nu derde met 28 punten, twee punten minder dan koploper Sweel. Wel heeft Sweel een wedstrijd minder gespeeld. SVV'04 staat nu op de tweede plaats met 29 punten.