'Je verliest voor je gevoel een stukje van jezelf bij een fusie'

Harm Jan Moesker is de negende gast in de Onze Club Podcast
Harm Jan Moesker is de negende gast in de Onze Club Podcast © RTV Drenthe
Tot aan de lente komt RTV Drenthe iedere dinsdagmiddag met de Onze Club Podcast. Een audioshow over amateurvoetbal in Drenthe én het gelijknamige tv-programma van de provinciale omroep. Van de Pupil van de Week tot de 'Zaagmans' uit de fraaie vierde klasse, alles komt voorbij. Ook hoor je vermakelijke fragmenten uit Onze Club en natuurlijk het laatste nieuws.
De gast in de negende podcast is goalgetter Harm Jan Moesker van vv Titan, middenmoter in de derde klasse D. Moesker loopt al van kleins af aan op het plaatselijke sportpark en is, ondanks verschillende lokroepen van andere clubs uit de regio, het rood-wit altijd trouw gebleven.
In de Onze Club Podcast praat hij over de verhoudingen in Nieuw-Weerdinge. Het dorp, dat in tweeën is gespleten door 'de blauwen en de roden', heeft nog altijd twee actieve voetbalclubs: Titan en NWVV. Is een fusie niet rendabeler in een dorp als Nieuw-Weerdinge?
Beluister hier de negende aflevering van de Onze Club Podcast:
'Je verliest bij een fusie een stukje van jezelf'
Host Stijn Steenhuis gaat in de openingsfase van de podcast in op transfers in het Drentse amateurvoetbal. Zo maken de gebroeders Fik de overstap van vv Emmen naar WKE'16 en verruilt Noah ten Brinke HZVV voor tweededivisionist HHC Hardenberg. Ook gaan we iets dieper in op de uitzending van Onze Club, waarin trainer Wilko Niemer van Alcides het stoelgooi-incident analyseert.
Tot slot heeft sidekick Tom Meijers voor de verrassing weer eens countrymuziek geluisterd en ditmaal leidde een lange rit tot een bijzonder inzicht. Met onder meer een rol voor sv Tynaarlo, Witteveense Boys'87, vv Annen en vv Noordscheschut. Zelfs de grillworst van Beppie komt voorbij in de negende Onze Club Podcast.

Abonneer je op deze podcast

Mis niets van het Drentse amateurvoetbal en volg de Onze Club Podcast. Het is te vinden in je favoriete podcast-apps voor zowel Android- als Apple-telefoons en tablets. Gebruik de knoppen hieronder om de podcast te luisteren in een van deze apps. Daar kun je je ook abonneren zodat je geen aflevering hoeft te missen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.