Lukkien over situatie Lubbers: 'Veel mensen dachten aan het ergste, maar dat is niet aan de orde'

Dick Lukkien en Ronald Lubbers
Dick Lukkien en Ronald Lubbers © Lute Kiers
VOETBAL - Het nieuws dat Ronald Lubbers, de bestuursvoorzitter van FC Emmen, vanwege zijn gezondheid per direct zijn werkzaamheden moest neerleggen zorgde voor een schok op De Oude Meerdijk afgelopen dinsdag. De mededeling die de club vervolgens op haar website publiceerde riep ook nog eens veel vragen op.
Die vragen kreeg trainer Dick Lukkien ook veelvuldig, liet hij weten in aflevering 26 van Rood Wit op TV Drenthe. "Blijkbaar gaan veel mensen dan toch snel uit van het ergste, maar dat is gelukkig absoluut niet aan de orde. Maar we respecteren uiteraard zijn verzoek om privacy en zo heeft de club het ook gecommuniceerd. Hij heeft gewoon wat tijd voor zichzelf nodig en ik kan alleen maar zeggen dat we hopen dat hij snel terug is."

Mike Willems en Jeroen Giezen

Hoe snel dat zal zijn, is onduidelijk. "Het betekent dat we nu onze vragen en opmerkingen op technisch vlak de komende periode meer bij Mike Willems neerleggen en als ze van algemene aard zijn bij Jeroen Giezen, die ad-interim financieel manager is. Hoe het zal gaan met de contracten die voor 1 april moeten worden opgezegd of juist verlengd? Ik denk dat dat niet zo'n groot probleem is, aangezien die al op het bordje van Mike lagen", aldus Lukkien.
Lukkien over situatie Lubbers: 'Veel mensen dachten aan het ergste, maar dat is niet aan de orde'

Raad van Commissarissen

Aangezien Lubbers zijn werk volledig heeft neergelegd en het niet duidelijk is wanneer hij terugkeert, wil de Raad van Commissarissen van de Drentse club op zeer korte termijn met een oplossing komen om het takenpakket van Lubbers over te nemen. "Er zijn verschillende opties, maar ik wil nu niet teveel op de zaken vooruitlopen", vertelt RvC-lid Jan Zwiers (die in 2019 kortstondig algemeen directeur was van FC Emmen).

Nieuwe finale: Sparta thuis

Ondertussen moet de focus van Dick Lukkien en zijn spelers volledig gericht worden op de volgende finale in de overlevingsstrijd, zaterdag thuis tegen de nummer 6 van de Eredivisie: Sparta. "Samen met FC Twente de grootste verrassing van het seizoen", vindt Lukkien. "Die hebben echt een topseizoen. Complimenten aan hun scouting en aan Maurice Steyn die het elftal heeft gevormd. Daar krijgen we onze handen vol aan, maar zij ook aan ons. Dat heeft de uitwedstrijd wel bewezen, ondanks dat we daar met 3-1 verloren. Wat Sparta zo goed maakt? Ze hebben ervaring in de ploeg en kunnen heel goed een wedstrijd lezen. Als ze kunnen voetballen dan doen ze dat, maar ze zijn ook uitstekend in staat om de lange bal te spelen en dan op de tweede bal te speculeren. Dus bij balverlies, in het druk zetten, moeten wij echt heel goed bij de les zijn."

Geen Zivkovic, Veldmate en Darfalou

In tegenstelling tot afgelopen weekend kan Dick Lukkien weer vanaf de aftrap beschikken over Mohamed Bouchouari, terwijl ook Lorenzo Burnet en Ahmed El Messaoudi steeds langer inzetbaar zijn. Wel moet de oefenmeester noodgedwongen een streep zetten door Richairo Zivkovic. De spits is geschorst. Ook Jeroen Veldmate, Ben Scholte en Oussama Darfalou zijn net als de langdurig geblesseerden Mart Lieder, Metehan Güçlü, Maikel Kieftenbeld, Jeff Hardeveld en Rui Mendes niet inzetbaar. Danny Hoesen stond vandaag wel op het trainingsveld en lijkt een rol te kunnen spelen zaterdag.

'Een beter medicijn kan Ronald zich niet wensen'

"De 2-0 zege op Excelsior geeft toch een positieve vibe aan zo'n trainingsweek en ik proef bij mijn spelers de honger om ons te handhaven in de Eredivisie. Natuurlijk is het besef er dat Sparta een pittige klus wordt, maar we weten ook dat hier thuis heel veel mogelijk is. We gaan voor de drie punten. Een beter medicijn kan Ronald Lubbers zich niet wensen en daar gaan we alles aan doen", besluit Lukkien.
Lukkien: 'Spelers hebben honger om deze club in veilige haven te loodsen'

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.