DOS'46-captain Max Malestein stopt met topkorfbal

Max Malestein
DOS'46-captain Max Malestein stopt met topkorfbal © twitter DOS'46
KORFBAL - Na elf seizoenen het shirt van DOS'46 gedragen te hebben, stopt Max Malestein na dit seizoen met het spelen van topkorfbal. Dat heeft de aanvoerder gisteravond aan zijn teamgenoten bekendgemaakt.
Malestein kwam in 2012 over van Oranje Zwart uit Zwolle en begon in de juniorenselectie van DOS'46 in Nijeveen. Met dat team werd hij in 2014 kampioen van Nederland in Rotterdam Ahoy en op het veld. Malestein speelde in die periode ook bij Jong Oranje. In het seizoen 2014-2015 debuteerde hij in het eerste van DOS'46 en daarmee won hij in 2019 de veldtitel en de Supercup. In de jaren daarvoor maakte hij zowel de degradatie uit, als de promotie naar de Korfbal League mee.

'Moeilijke beslissing'

Malestein geeft aan dat het een erg moeilijk besluit is geweest. "Ik speel momenteel ontzettend lekker en zit in een erg fijne selectie. Ik word begeleid door geweldige trainers die me elke week beter maken. Maar het spelen in de selectie kan ik niet meer combineren met mijn jonge gezin en met mijn werk. Ik moet keuzes maken en dan is het gezin uiteraard het allerbelangrijkste. Na zoveel jaren als speler afscheid nemen van een club die me erg dierbaar is, was een moeilijke beslissing maar het is nu tijd om mijn aandacht te verleggen."

Handhaving

Dit seizoen presteert Malestein met DOS'46 naar behoren. De Nijeveense club handhaafde zich eigenlijk zonder problemen in de Korfbal League. Met nog twee duels te gaan lijkt plek 5 het hoogst haalbare.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl