Keeper Kjell Scherpen niet in keurkorps Koeman

Kjell Scherpen
Kjell Scherpen © ANP/JEROEN PUTMANS
VOETBAL - Doelman Kjell Scherpen zit niet bij de definitieve selectie van het Nederlands Elftal. Bondscoach Ronald Koeman heeft drie andere keepers gekozen voor de wedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar komende weken.
Scherpen (Vitesse) was een van de vijf keepers die door Koeman was opgenomen in de voorselectie van Oranje. Hij gaat zich nu melden bij Jong Oranje.
Naast de 23-jarige Emmenaar ontbreekt ook WK-keeper Andries Noppert de komende wedstrijden bij het Nederlands Elftal, hij is er niet bij vanwege een blessure.

Debutanten

Anderlecht-doelman Bart Verbruggen maakt zijn debuut in de selectie. Verder mogen Jasper Cillessen (NEC) en Mark Flekken (SC Freiburg) zich melden in Zeist.
Koeman bracht zijn voorselectie van 37 spelers terug naar 25 spelers. Feyenoorders Lutsharel Geertruida en Mats Wieffer zijn er net als Verbruggen voor het eerst bij. Nederland speelt volgende week vrijdag in en tegen Frankrijk, de maandag erop ontvangt Oranje Gibraltar.
Jong Oranje speelt op 25 maart een oefenduel met Noorwegen, waarna twee dagen later een vriendschappelijke wedstrijd tegen Tsjechië volgt. De twee wedstrijden worden gespeeld in het Spaanse San Pedro del Pinatar, waar het team op trainingskamp gaat.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.