Wartburgia maatje te groot voor vrouwen ACV

Vrouwen ACV
Coach Krol neemt het woord in de kleedkamer (archief) © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
VOETBAL - Een zware middag voor de vrouwen van ACV. Door drie doelpunten vlak voor rust verloor de Assense formatie met 0-3 van Wartburgia uit Amsterdam. De vrouwen blijven op de negende plaats staan in de Topklasse.
"We zitten er nog niet zo lekker in als voor de winterstop", stelt ACV-trainer Sven Krol. Zijn ploeg heeft na vandaag drie van de vier wedstrijden verloren in 2023 en is daardoor wat weggezakt op de ranglijst. Ze staan nog één plaats boven de tiende plek, die positie zou betekenen dat het team nacompetitie voor lijfsbehoud in de Topklasse moet spelen.
"In de eerste helft kwamen wij flink tekort", vertelt Krol. In het eerste half uur zorgden de bezoekers voor een ware stormloop richting het doel van ACV. Toch wist de thuisploeg de bal nog lang uit het net te houden. En het leek er zelfs even op dat Dionne Keizer de Assenaren op voorsprong zou zetten toen zijn één op één op de keeper afging. Zij wist de openingstreffer voor ACV echter te voorkomen.

Drie snelle goals

Tussen minuut 37 en 44 ging het helemaal mis voor ACV. In deze fase wisten de bezoekers maar liefst drie keer te scoren, waardoor de wedstrijd eigenlijk direct beslist was. "Bij de doelpunten hebben wij heel matig verdedigd", zegt Krol. "En Wartburgia speelde vandaag heel goed."
In de tweede helft kwam ACV iets beter voor de dag, maar een eretreffer zat er niet meer in. Wartburgia kwam ook niet meer tot scoren, waardoor er een 0-3 eindstand op het scorebord stond.
Met nog zeven wedstrijden op het programma heeft ACV in principe nog alles in eigen hand. "Het worden nog hele spannende wedstrijden voor ons", voorspelt Krol. Volgende week kunnen de vrouwen drie belangrijke punten pakken tegen hekkensluiter DSE, dat dit seizoen tot nog toe slechts vier punten haalde.