DOS'46 vecht zich naar punt bij afscheidswedstrijd Max Malestein

Speler DOS'46
Max Malestein nam vanavond afscheid van het Nijeveens publiek (archief) © RTV Drenthe
KORFBAL - Bij de laatste wedstrijd van DOS'46-aanvoerder Max Malestein hebben de Nijeveners een zwaarbevochten punt gepakt tegen KCC. In de tweede helft maakte DOS'46 een achterstand van vijf punten goed. Uitblinker Christian Dekkers bepaalde in de slotminuut de eindstand op 23-23. Door het gelijkspel maakt de ploeg geen kans meer op een plaats voor de play-offs om het kampioenschap.
DOS'46 heeft gedurende de wedstrijd geen één keer op voorsprong gestaan. De voorsprong voor de bezoekers uit Capelle aan den IJssel bleef overbrugbaar, mede door de uitstekend spelende Dekkers en Eline van Veldhuisen. Bij rust stond de ploeg van trainersduo Friso Boode en Henk Jan Mulder drie punten achter, 11-14.
De Nijeveners kwamen niet scherp uit de kleedkamers, waardoor KCC het gat snel kon vergroten naar vijf treffers (14-19). Het zag er in eerste instantie niet naar uit dat DOS'46 terug zou komen, maar in de laatste tien minuten belandden de treffers weer makkelijker in de korf. Weer waren Van Veldhuisen en Dekkers belangrijker met beide twee treffers. De laatste van Dekkers (23-23) scoorde hij met nog een halve minuut op de klok. Beide ploegen konden daarna de wedstrijd niet beslissen.
Topscorers voor DOS'46 waren Christian Dekker met acht treffers en Eline van Veldhuisen met zes. De Nijeveners blijven op de zesde plaats staan in de Korfbal League.

Publiekwissel Malestein

DOS'46 had nog een minieme kans om zich te plaatsen voor de kruisfinales, maar in Nijeveen hadden ze vanavond wat anders aan het hoofd. Max Malestein, die sinds 2012 al uitkomt voor DOS'46, werd de hele wedstrijd luid toegejuicht, wat resulteerde in zichtbare emoties op het gezicht van de DOS-46-captain. De Zwollenaar was vanavond driftig op zoek naar een zijn laatste treffer voor DOS'46 in Sporthal de Eendracht, maar daarin slaagde hij niet.
Een halve minuut voor tijd ging Malestein naar de kant en kreeg hij een staande ovatie van alle aanwezigen in de sporthal. Vanaf de zijlijn zag hij zijn ploeggenoot Dekkers nog de gelijkmaker maken.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.