Kandidaten NWVV en SCN solliciteren naar degradatie

NWVV
Peter van Elten (links op de foto) en Roy Super van NWVV praten na © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
De ene hoofdtrainer vond het nog slechter dan de andere. Heel weinig hebben degradatiekandidaten NWVV en SCN aan de remise van vanmiddag in Nieuw-Weerdinge: 1-1.
Een matige eerste helft sloot Marko Mihalj namens de thuisploeg af met een goal. Slechts één minuut kon NWVV van de voorsprong genieten. Aan de overkant bracht Stefan Bruinsma de bezoekers uit Nieuwlande alweer op gelijke hoogte.

Tiende en twaalfde

In Nieuw-Weerdinge troffen de nummers tien en twaalf van de vierde klasse D elkaar. "Ik mis vier basisspelers. Voetballers. Dat maakt het niet makkelijker voor ons", aldus NWVV-trainer Johan Hollen. Ook collega Bart Smid van de tegenpartij had het in het degradatieduel graag beter gezien.
Jeffrey Marissen SCN
Reserve Jeffrey Marissen viel na rust in en uit © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
Na de pauze maakte vooral het thuispubliek zich druk. Binnen de lijnen ontbrak de echte wil te winnen. "We hebben gekeken naar een échte wedstrijd tegen degradatie", aldus SCN-hoofdtrainer Smid. "De spanning zat er goed op."

Desnoods met dit voetbal

Waar de partij binnen de lijnen grimmiger werd, probeerden Hollen en Schmid hun manschappen in bedwang te houden. Zo soms wisselden beide hoofdtrainers een glimlach. "Dit was heel slecht", vertelt Hollen na negentig minuten. "We staan nog steeds boven de streep. Als we dit volhouden, desnoods met dit voetbal, ben ik tevreden."
Collega Smid besluit: "Het was echt slecht, maar we hebben niet verloren. SCN is een veel te mooie club om te degraderen. Er moet wel wat gebeuren en daar gaan we dinsdag- en donderdagavond weer mee bezig."

Twee punten verschil

Na zestien wedstrijden bezet NWVV met vijftien punten nog altijd plaats tien in de vierde klasse D. SCN heeft twee punten minder: dertien.
Kandidaten NWVV en SCN solliciteren naar degradatie

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.