Nederlagen duwen FC Meppel en SC Elim verder richting gevarenzone

SC Elim
Elim verloor met ruime cijfers van concurrent Den Ham (archief) © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
VOETBAL - In de 2e Klasse J zijn beide Drentse ploegen volop verwikkeld in de strijd tegen degradatie. Zowel SC Elim als FC Meppel verloren hun wedstrijd, waardoor de ploegen respectievelijk elfde en twaalfde staan na vandaag.
De ploegen die dit seizoen twaalfde en dertiende eindigen, degraderen rechtstreeks. De nummers negen, tien en elf mogen zich nog opmaken voor nacompetitie voor lijfsbehoud in de 2e Klasse.
Op voorhand leek SC Elim goede papieren te hebben om belangrijke punten te pakken. Tegenstander Den Ham stond namelijk twee punten onder de ploeg van Erwin Sikkes. Maar de bezoekers namen met overtuigende cijfers drie punten mee naar huis. Door twee doelpunten van Luuk Kuiper en één van Daan Timmerman ging Elim met 0-3 onderuit.

FC Meppel

Meppel wist het de tegenstander van vandaag lastiger te maken. Sparta uit Enschede stond na een kwartier wel met 2-0 voor, maar vlak voor rust maakte Camiel Fidom met een geweldige vrije trap de aansluitingstreffer. In de tweede helft kwamen de Meppelers niet meer tot scoren, waardoor de Sparta de drie punten in eigen huis hield, 2-1.
Elim speelt volgende week nog een 'zespuntenwedstrijd'. Enter Vooruit, de hekkensluiter in de 2e Klasse J, is dan de tegenstander. Meppel ontvangt dan thuis PH uit Almelo.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl