FC Emmen buigt het hoofd voor geslepen Sparta

FC Emmen
FC Emmen buigt het hoofd voor Sparta © ANP / Cor Lasker
VOETBAL - FC Emmen kon de zege tegen de ene Rotterdamse club geen goed vervolg geven tegen de andere: Sparta bleek op De Oude Meerdijk met 0-2 te sterk. Vlak voor rust én vlak voor het eindsignaal zorgde Sparta met twee identieke goals voor het verschil. Koki Saito scoorde de 1-0 en Vito van Crooij schoot de bezoekers in veilige haven.
Door die nederlaag blijft FC Emmen steken op plek 15 en wipt Sparta, heel knap, over FC Twente heen. Plaatsing voor de play-offs kan het elftal van trainer Maurice Steyn bijna niet meer ontgaan. Bij FC Emmen moet de blik worden gericht op de televisie morgen, wanneer concurrenten FC Groningen, Cambuur, Vitesse en Excelsior in actie komen.

Een prachtige goal of waardeloos verdedigd?

Het publiek, dat in de twaalfde minuut een staande ovatie had voor de zieke bestuursvoorzitter Ronald Lubbers, zag een leuke, attractieve eerste helft die beide kanten opging. Emmen werd twee keer dreigend via Julius Dirksen (schot in handen van Olij en een schot voorlangs) en via Jeremy Antonisse die van afstand net te hoog mikte. Aan de andere kant zorgden Vito van Crooij (met een afstandsschot) en Arno Verschueren (koppend uit één van de zeven corners) voor gevaar. Twee keer redde Mickey van der Hart uitstekend.
Kort voor rust kwamen de gasten toch op voorsprong, in een fase waarin Sparta ook beter was. Een individuele actie van Koki Saito werd uitstekend binnengeschoten door de Japanner. Zeer slecht verdedigd van Jari Vlak en Mohamed Bouchouri, vond men bij Emmen. Een prachtige treffer, vonden de Spartanen.
Supporters steun
De supporters van FC Emmen steken Ronald Lubbers een hart onder de riem © ANP / Cor Lasker

Tweede helft

Sparta kreeg na rust twee grote kansen om op 0-2 te komen. De eerste uit een vrije bal (die werd gekopt door Bart Vriends en gekeerd door Van der Hart) en de tweede uit een voorzet die op de lat werd gekopt door Verschueren. Met Mohamed El Messaoudi voor Lucas Bernadou, Jasin-Amin Assehnoun voor Jeremy Antonisse en later Danny Hoessen voor Keziah Veendorp probeerde Emmen na een matig kwartier toch nog een punt uit het vuur te slepen.
Via El Messaoudi en een al dan niet handsbal in de zestien had dat ook zomaar kunnen gebeuren, maar ondanks dat Sparta in de slotfase alleen maar achteruit liep kwam de gelijkmaker niet. Het thuispubliek hoopte, met flink wat blessuretijd, tevergeefs op een slotoffensief. Vito van Crooij legde, vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd, Julius Dirksen in de luren en schoot fraai raak: 0-2.
Komende vrijdag oefent FC Emmen tegen PEC Zwolle en over twee weken vervolgt de Drentse club de competitie met de volgende finale: op zaterdag 1 april uit tegen Cambuur.