Dick Lukkien: 'Ik put hoop uit de strijdbaarheid en saamhorigheid'

Dick Lukkien
Dick Lukkien naast de zo succesvolle trainer van Sparta, Maurice Steyn © ANP / Cor Lasker
VOETBAL - Volgens FC Emmen-trainer Dick Lukkien verloor zijn ploeg op details van Sparta vanavond. "Als je in beide uiteinden van het veld minder bent dan de tegenstander, dan verlies je van een overigens goede tegenstander."
Lukkien zag een eerste helft die volgens hem gelijkwaardig was. "In fases waren wij beter en in fases Sparta. Een 0-0 ruststand was in mijn ogen conform de verhoudingen geweest, maar vlak voor rust gaan we gruwelijk in de fout. Ik vind dat Mohamed Bouchouari daar veel korter moet zitten, omdat je weet dat je nog steun genoeg hebt achter je. Bovendien is algemeen bekend dat Koki Saito altijd op zoek gaan naar zijn rechterbeen. In plaats van dat we sterk en mannelijk duelleren houden we hem maar wat op, mag hij die actie maken en scoren."
"Na rust hadden we een kwartier nodig om ons weer echt over die achterstand heen te zetten, werden we daarna wel dreigender zonder hele grote kansen te creëren. Met de wissels wilden we nog een slotoffensief eruit persen. Sparta zakte ook ver terug, maar na die 0-2 waarbij Julius Dirksen zich te gemakkelijk liet passeren was een resultaat niet meer mogelijk", vervolgde Lukkien.

'Het wordt heel spannend'

En dus is de conclusie dat het razendspannend blijft in de strijd tegen degradatie. Lukkien put in ieder geval moed uit de saamhorigheid van de ploeg en de strijdbaarheid na tegenslagen. "Na de 0-1 en zelfs na de 0-2 is het misschien verleidelijk om de handdoek te gooien, maar bleven de mannen strijden voor een beter resultaat."
Dick Lukkien: 'Ik put hoop uit de saamhorigheid van het elftal'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl