Eerste nederlaag EHS'85, Sweel enige ongeslagen club in Drenthe

EHS'85 stapt als winnaar van het veld
EHS'85 leed gisteren de eerste nederlaag van het seizoen © RTV Drenthe
VOETBAL - Een grote verrassing in de 4e klasse D van het zondagvoetbal, waar het nog ongeslagen EHS'85 op eigen veld over de knie ging van Smilde'94. De bezoekers, die eerder dit seizoen thuis nog met 0-5 klop kregen van de club uit Emmerschans, wonnen met 2-0.
Beide treffers werden al in het eerste kwartier gemaakt. Rick Koers en Silvan ten Cate waren de doelpuntenmakers.
Ondanks het verlies blijft het gat tussen EHS'85 en de nummer twee op de ranglijst, Zwartemeerse Boys, tien punten. En dat met nog zes duels te spelen. Buinen, dat nog acht duels moet afwerken, staat dichter in de buurt van de koploper. De geelhemden hebben weliswaar zes verliespunten meer dan EHS'85, maar dat verschil kan op 2 april verkleind worden naar drie verliespunten. Die zondag staat namelijk EHS'85 - Buinen op het programma.

vv Sweel

Door de eerste nederlaag van het seizoen van EHS'85 is er nog maar één Drentse club die dit seizoen in competitieverband nog ongeslagen is: vv Sweel. De koploper in de 3e klasse D won dit seizoen negen keer en speelde zes maal gelijk. Gisteren werd met 0-2 gewonnen bij Weerdinge, door twee treffers van Richard Speelman.
Sweel heeft na 15 van de 22 duels drie punten meer dan SV Twedo, dat tweede staat na de 4-2 zege op vv Sleen (twee goals van Iwam Immink en Bram Vuuregge) en ook drie punten meer dan SVV'04. De club uit Schoonebeek is het na de winter helemaal kwijt. In de laatste vijf duels pakten de zwart-witten slechts drie punten. Gisteren kwam het elftal van Roeland Kwint niet langs laagvlieger FC Ter Apel'96. Ondanks een 3-1 voorsprong werd het nog 3-3. Voor SVV'04 waren Sander Kocks, Rick Piek en Ruben Jansen de doelpuntenmakers.

De Treffer'16

De enige Drentse club die dit seizoen nog geen enkel punt pakte, is De Treffer'16. De zondagvijfdeklasser speelde gisteren op eigen veld tegen Witteveense Boys en verloor voor de twaalfde keer op rij (1-4). Het elftal van Ludie Hulshof, die na dit seizoen de overstap maakt naar SPW, heeft in de 5e klasse D twaalf goals gemaakt en er 67 geïncasseerd.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.