FC Emmen Podcast #28: 'Lukkien kan niet door bij FC Emmen'

FC Emmen podcast
FC Emmen Podcast #28: 'Lukkien kan niet door bij FC Emmen' © RTV Drenthe
VOETBAL - Terwijl Dick Lukkien met FC Emmen volop bezig is met de overlevingsstrijd in de eredivisie, moet de 50-jarige oefenmeester ondertussen de toenemende onvrede bij concurrent FC Groningen in de kiem smoren. De Trots van het Noorden kon niet wachten tot na het seizoen met het presenteren van de nieuwe hoofdtrainer, die voor drie jaar tekent in Euroborg. De boosheid bij directeur Wouter Gudde was prima acteerwerk, maar het grootste issue ligt na afgelopen weekend op het bordje van de beleidsbepalers van FC Emmen.
Want kan Dick Lukkien blijven zitten tot het einde van het seizoen? "Nee", vinden de leden in de FC Emmen Podcast. "En niet omdat hij dat niet professioneel genoeg is en er niet alles aan wil doen om Emmen te behoeden voor degradatie. Integendeel zelfs. Maar hij kan vanaf nu niets meer goed doen."
Niels Dijkhuizen schreef er gisteravond al een opinie over en licht deze nogmaals toe. "Het beste is als Dick zelf die voordeur achter zich dichttrekt. Ik gun hem een eervol afscheid, na zeven unieke jaren. Wat er door verschillende supporters wordt geventileerd op vooral sociale media is schandalig. Die mensen vergeten kennelijk snel."

Hofland, Buijs of een paar weekjes... Gall!

Het panel heeft verschillende ideeën over de opvolger, die er tegen Cambuur over twee weken dus al moet zijn. Dat kan iemand zijn die er ook volgend jaar zit, maar ook iemand die het huidige seizoen afmaakt waarna de nieuwe man met een schone lei kan beginnen. "Dat zullen Kevin Hofland en Danny Buijs niet doen. Die stappen meteen in", aldus Theo ten Caat.
Overigens is er maar één echte optie voor de laatste acht wedstrijden. In koor roept het panel "Joop Gall"
Luister hieronder naar de 28e FC Emmen Podcast van het seizoen.
FC Emmen Podcast #28: 'Lukkien kan niet door bij FC Emmen'

Abonneer je op deze podcast

De FC Emmen Podcast is te vinden in je favoriete podcast-apps voor zowel Android- als Apple-telefoons en tablets. Gebruik de knoppen hieronder om de podcast te luisteren in een van deze apps. Daar kun je je ook abonneren zodat je geen aflevering hoeft te missen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.