Mike Willems: 'Spelers gaven de doorslag om door te gaan met Dick Lukkien'

Mike Willems
Mike Willems © RTV Drenthe
VOETBAL - Mike Willems, de technisch manager van FC Emmen, legde vanmiddag uit waarom Dick Lukkien na vier dagen evaluatie toch mag aanblijven als trainer van FC Emmen. De Drentse club gaf zichzelf wat bedenktijd nadat zondag bekend werd dat de oefenmeester, na zeven seizoenen, de overstap maakt naar FC Groningen.
"Ik vind dat niet zo gek. Als Dick naar Ajax zou zijn gegaan, in april of mei, dan is het niet zo raar. Maar nu is het half maart, staan we voor spannende weken in de competitie en hij gaat naar een rivaal én een concurrent op de ranglijst. We konden ons voorstellen dat dit wel wat teweeg zou brengen, waardoor we even uit de situatie zijn gestapt. Vervolgens hebben we met stakeholders binnen en buiten de club én uiteraard ook met Dick gesproken om te zien hoe hij er zelf in staat", aldus Mike Willems in Rood Wit op TV Drenthe.

'Respect voor de persoon en de prestaties'

"Dick zei volmondig ja, al was er bij de overige partijen wel wat tweespalt", vervolgt Willems, "maar wat als een paal boven water stond was het respect voor Dick en wat hij hier gepresteerd heeft. Doorslaggevend was de spelersgroep, die het volste vertrouwen heeft in de samenwerking. Uiteindelijk moeten die spelers het ook doen."
Willems stak niet onder stoelen of banken dat hij ook met nieuwe kandidaten sprak. "Maar dat ging niet alleen over het direct instappen, maar ook over komend seizoen."

'Ik kan het niet snel goed doen'

Willems beseft dat hij een lastige knoop moest doorhakken. "Ik kan het niet snel goed doen. Dat heb ik ook bij de RvC aangegeven. Als we met Dick degraderen had ik in moeten grijpen en als we met een nieuwe trainer zouden degraderen hadden we nooit moeten breken met Dick."
Bekijk hier het volledige interview met Mike Willems:
Mike Willems: 'Spelers gaven de doorslag om door te gaan met Dick Lukkien'

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.