Dick Lukkien: 'Vervelend dat er mensen zijn die denken dat ik minder mijn best ga doen'

Dick Lukkien
Dick Lukkien: 'Vervelend dat er mensen zijn die denken dat ik minder mijn best ga doen' © RTV Drenthe
VOETBAL - Voor het eerst sinds zijn komst naar FC Emmen, zeven jaar geleden, zat Dick Lukkien in de wachtkamer van De Oude Meerdijk. De Drentse club wilde bedenktijd nadat bekend werd dat de 50-jarige trainer volgend seizoen aan de slag gaat bij FC Groningen. "Dat had ik maar te accepteren", aldus Lukkien vanmiddag.
Of hij er iets van vond? Ongetwijfeld, maar de oefenmeester reageerde zoals altijd nuchter. "Voor mij was het allerbelangrijkste dat de spelersgroep verder wilde en dat ik hetzelfde gevoel had. Dat is bepalend. De rest heb ik maar te accepteren. En na de mededeling van vandaag gaat het leven weer verder. Ik voel de onvoorwaardelijke steun vanuit de leiding nu, al heeft dat een paar dagen geduurd."

'Als je me kent dan weet je dat ik me met ziel en zaligheid geef'

De laatste dagen waren voor Lukkien vooral druk. "Ik heb heel veel goedbedoelde adviezen gekregen. Die heb ik voor kennisgeving aangenomen, want voor mezelf veranderde er niets. Als je me kent dan weet je dat ik me met ziel en zaligheid geef voor deze club. Dat heb ik vanaf juli 2016 gedaan en ik ga er alles aan doen om Emmen in de eredivisie te houden, met mijn collega's, spelers en alle anderen die deze club een warm hart toedragen. Men hoeft zich dus absoluut geen zorgen te maken over mijn inzet."

'Dan zeg je iets over mij'

"Het meest vervelende is dat er mensen zijn die denken dat ik minder mijn best zal doen. Dan zeg je iets over mij, terwijl ik me een enorm loyale en toegewijde trainer vind. Maar goed, dat zijn meningen en die kun je ook niet wegnemen", aldus Lukkien in Rood Wit op TV Drenthe.

Oefenduel tegen PEC Zwolle

Vanochtend werd er dus een vette streep gezet onder de onrust van de afgelopen dagen en is de focus weer volledig gericht op de wedstrijd tegen Cambuur volgende week, al speelt Emmen morgen (vrijdag) eerst nog een oefenduel tegen PEC Zwolle, de koploper in de Keuken Kampioen Divisie. In dat duel (aanvang 14.00 uur, vrij toegankelijk voor publiek) zal Lukkien starten met de steeds fitter wordende Lorenzo Burnet en Ahmed El Messaoudi.
Ook zal proefspeler Rodney Kongolo beginnen. De oud-jeugdspeler van Manchester City, die in de eredivisie uitkwam voor SC Heerenveen, is een mogelijke aanwinst voor volgend seizoen.
Graag had Lukkien ook Oussama Darfalou speelminuten zien maken, maar de spits was de afgelopen dagen ziek en zal dus niet in actie komen. "Hij gaat de komende dagen wel trainen in aanloop naar volgende week."
Dick Lukkien: 'Vervelend dat er mensen zijn die denken dat ik minder mijn best ga doen'

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.