FC Emmen gelijk tegen PEC Zwolle: goal Vlak hoogtepunt

Vlak (rechts)
FC Emmen speelde het oefenduel tegen PEC Zwolle met 1-1 gelijk © RTV Drenthe
VOETBAL - Een hectisch weekje op De Oude Meerdijk werd door FC Emmen afgesloten met een 1-1 gelijkspel in het oefenduel tegen PEC Zwolle. Jari Vlak voorkwam, hoe kan het ook anders, vlak voor tijd een nederlaag voor de nummer 16 van de eredivisie tegen de trotse koploper van de Keuken Kampioen Divisie.
Die nederlaag was gezien het duel niet onterecht geweest. PEC Zwolle kreeg de meeste en ook betere kansen, maar Emmen-doelman Eric Oelschlägel voorkwam lang een tegentreffer. Die viel twintig minuten voor tijd toch. De pas ingevallen Chardi Landu vond Lennart Thy: 0-1.
De thuisclub, waar Jeroen Veldmate, Lorenzo Burnet, Ahmed El Messaoudi én proefspeler Rodney Kongolo een basisplaats hadden, kreeg via invaller Danny Hoesen (hij verving de gevaarlijkste Emmenaar: Ole Romeny) een grote kans op de gelijkmaker. De kopbal van de aanvaller, uit een vrije bal van Mark Diemers, werd gekeerd door PEC-doelman Hauptmeijer.
Kort daarna kreeg ook Zwolle een grote kopkans, maar Thy stuitte op Oelschlägel. Vlak voor tijd zorgde Jari Vlak met een fraai schot voor de gelijkmaker: 1-1.

FC Emmen zonder twaalftal

Bij Emmen ontbraken om uiteenlopende redenen Miguel Araujo, Maikel Kieftenbeld, Julius Dirksen, Ben Scholte, Oussama Darfalou, Mart Lieder, Richairo Zivkovic, Jeremy Antonisse, Metehan Güçlü, Jasin-Amin Assehnoun en Jeff Hardeveld. Doelman Mickey van der Hart kreeg rust.

Opstellingen

FC Emmen: Oelschlägel; Veendorp, Te Wierik (46. Heylen), Veldmate (46. Toufiqui), Burnet (46. Vos); Kongolo (Bernadou), Vlak; Bouchouari (80. Luzayadio), Diemers (80. De Lannoy), El Messaoudi (60. Quaedvlieg); Romeny (67. Hoesen).
PEC Zwolle eerste helft: Hoekstra; Van Polen, Kersten, Gangstad; Kaparos, Van den Belt, Zitman, Acheffay; Kastaneer, Vellios, Huiberts.
PEC Zwolle tweede helft: Hauptmeijer; Chirino, Beelen, Van Hintum; Bogarde, Cagro (70. Landu), Fontana, Van den Berg; Görlich, Thy, Medunjanin.