DZOH verslaat Noordscheschut met man minder

Noordscheschut - DZOH
Noordscheschut en DZOH betreden het veld © RTV Drenthe/René Posthuma
VOETBAL - DZOH deed vanmiddag uitstekende zaken door Noordscheschut met 3-2 te verslaan. De Schutters verspeelden in eigen huis een 2-0 voorsprong. Op dat moment speelden de gasten al met een man minder na een rode kaart van Tim Aasman.
Door de overwinning passeert DZOH Noordscheschut op de ranglijst. Beide teams zijn middenmoters in de 1e klasse E. DZOH heeft 25 punten uit 19 wedstrijden. Noordscheschut heeft één punt minder, maar ook één wedstrijd minder gespeeld.

Sterk begin Noordscheschut

De thuisclub begon sterk aan de wedstrijd en zette de gasten uit Emmen vroeg onder druk. Na tien minuten spelen kopte Rijnald Vos bijna de 1-0 binnen, maar zijn inzet werd, op de lijn, gekeerd.
Na een kwartier spelen was het wel raak. Bjorn Schonewille reageerde attent, zette goed door en passeerde doelman Diederik Bangma (1-0).

Rood Aasman

Na 25 minuten spelen moest DZOH verder met een man minder. Jesse Steenbergen maakte een overtreding op Tim Aasman. De spits van DZOH kon zich niet beheersen en deelde een duw uit, die scheidsrechter Gils honoreerde met een directe rode kaart.
De Emmenaren gingen met een man minder wel beter spelen en na een half uur had Tom Hiemstra de gelijkmaker op zijn hoofd, maar de aanvaller kon de bal niet het goede zetje geven.
Twee minuten later keek DZOH tegen een 2-0 achterstand aan. Een corner van Ramon Brakel werd gedragen door de wind en door Robin Sikken binnen gekopt en leek de wedstrijd vroegtijdig beslist.

Weer spannend

Daar dachten de gasten anders over, want nog geen twee minuten later maakte Bjørn Jansen de wedstrijd weer spannend. Jansen reageerde attent en kon een voorzet van Max Heijnen binnen schieten (2-1).
In de 38ste minuut kreeg DZOH de uitgelezen mogelijkheid om weer langzij te komen. Danny Bouwman maakte, in de zestien, een overtreding op Jansen. Joel Zweerink bleef koelbloedig en liet doelman Roy Boertien kansloos (2-2). Voor rust werd er niet meer gescoord.
De tweede helft begon met een regenbui en de wedstrijd werd er niet beter op. De regen en de harde wind maakten het ook lastig voor de 21 spelers.

Zweerink matchwinner

Veel viel er niet te genieten voor het publiek. Tot de 74ste minuut. Balverlies op het middenveld van Noordscheschut werd door DZOH afgestraft. Joel Zweerink bleef wederom koelbloedig, oog in oog met Boertien en schoot beheerst de 2-3 binnen.
In de slotfase kregen beide ploegen nog een paar goede kansen, maar gescoord werd er niet meer. In de slotfase kreeg Jesse Steenbergen zijn tweede gele kaart, zodat beide ploegen met tien spelers het einde van de wedstrijd haalden.