Max Houkes pakt na dubbel- ook singletoernooi op Mallorca

Max Houkes wint na dubbel- ook singletoernooi op Mallorca
Max Houkes wint na dubbel- ook singletoernooi op Mallorca © Colin van Beem
TENNIS - Max Houkes (22) uit Sleen heeft vanmiddag op Mallorca na de dubbelzege van gisteren ook het enkeltoernooi van Palmanova gewonnen.
Hij versloeg in de finale, op het met 25.000 dollar gedoteerde toernooi, de Italiaan Stefano Travaglia met 2-1. De openingsset ging nog met 6-4 naar Travaglia. Maar daarna volgde Houkes met 6-1 en 6-2.

Ontknoping

Met een voorsprong van 5-0 voor Houkes in de laatste set brak de Italiaan de service-beurt van de Drent waardoor hij nog terugkwam tot 5-1. Ook sleepte Travaglia z'n eigen servicebeurt nog binnen. Maar daarna kon Houkes de klus klaren.

Dubbeltoernooi

Gisteren won hij met landgenoot Jesper de Jong al het dubbeltoernooi van Palmanova. In de finale wonnen de Nederlanders met 2-0 van de Duitser Kai Wehnelt en de Roemeen Mircea-Alexandru Jecan. Het werd 6-3 en 6-4.

Mindere periode

Houkes kende een mindere periode en won dit jaar nog geen toernooien. Vorig jaar won hij er vier op rij. Hij staat op plek 335 van de wereldranglijst, maar door zijn prestaties op Mallorca zal hij weer een sprong op de ranking maken.

Terugtrekken

Houkes zou eigenlijk vandaag starten met de kwalificatie van het Challenger-toernooi in Girona op het Spaanse vasteland. Maar omdat hij op Mallorca in de finale stond, moet hij zich voor dat toernooi terugtrekken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl