Collin Veijer direct in de punten bij Moto3-debuut

Collin Veijer
Collin Veijer op het circuit in Portugal © Hazrin Yeob Men Shah / Icon Sportswire
MOTORSPORT - Collin Veijer uit Staphorst heeft een prima Grand Prix-debuut gemaakt in de Moto3-klasse. Op het Autódromo Internacional do Algarve in Portimão eindigde hij vanmiddag op de twaalfde plek.
De 18-jarige Veijer tekende vorig jaar bij het nieuwe Liqui Moly Husqvarna Intact GP Moto3-team, als teamgenoot van de ervaren Japanner Ayumu Sasaki. Het contract verdiende hij dankzij zijn prima optredens in zowel de Red Bull MotoGP Rookies Cup als in het FIM JuniorGP.

Solide race

Bij zijn debuutrace in de Moto3 deed Veijer direct van zich spreken. Hij startte als veertiende en reed een solide race. In de slotfase verschalkte hij nog David Salvador en rukte daarmee op naar de twaalfde plaats. Daarmee scoort Veijer vier WK-punten.
De voorbereiding op het seizoen verliep niet vlekkeloos. Veijer liep in februari door een val bij het motorcrossen een pijnlijke vingerblessure op. Een pees was dusdanig beschadigd, dat hij een maand lang niet mocht motorrijden. Hij miste daardoor de eerste testraces van dit jaar in het Spaanse Jerez. Vorig weekeinde kon hij pas zijn eerste rondjes op de Husqvarna rijden tijdens de tweede en laatste testsessies in Portimão.
De winst in Portugal ging naar Daniel Holgado. De Spanjaard was na de ontknoping betrokken bij een opmerkelijk voorval. Hij werd van achteren aangereden door Joel Kelso. De Australiër kwam daarbij hard ten val op het asfalt.

Bendsneyder crasht, Van den Goorbergh valt uit in Moto2

De eerste race van dit jaar in de Moto2 is voor de Nederlandse motorracers teleurstellend verlopen. Bo Bendsneyder kwam in de Grote Prijs van Portugal al vroeg in de race ten val en moest de strijd staken. Zonta van den Goorbergh, die rijdt voor het Fieten Olie Racing GP-team, miste de energie om de race te voltooien. Hij reed zijn motor zeven ronden voor het einde de garage in.
Bendsneyder startte de race vanaf de tiende plek en ging in de eerste ronde goed mee voorin. In de tweede ronde ging het mis in de eerste bocht. Bendsneyder werd licht aangetikt door een andere rijder, en schoof door die touché onderuit op zijn motor. Hij was zichtbaar gefrustreerd en beende boos weg.
Van den Goorbergh was na de testraces een week geleden ziek geworden en had volgens teammanager Jarno Janssen enkele dagen vooral op bed gelegen. Hij probeerde er het beste van te maken in Portimão, maar zijn lichaam was duidelijk nog niet hersteld. Hij reed de race voornamelijk rond de achttiende plaats, voordat hij opgaf.
De Spanjaard Pedro Acosta won de race op het circuit van Portimão.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl