Dalen wint onderonsje van HODO, zware blessure overschaduwt wedstrijd

Dalen HODO
Dalen en HODO komen het veld op © RTV Drenthe/Florian van Velthoven
VOETBAL - Het Drentse onderonsje in de tweede klasse J tussen Dalen en HODO uit Hollandscheveld is een prooi geworden voor de thuisploeg: 2-0. De wedstrijd werd ontsierd door een zware blessure van HODO-speler Patrick Timmerman.
Kampioenskandidaat Dalen, dat een week geleden onderuit ging tegen laagvlieger Beilen, begon voortvarend aan de thuiswedstrijd. Marijn Verdoold kreeg twee goede kansen, maar zijn pogingen gingen naast en op de lat. Ook Niels Koert was dichtbij een doelpunt, omdat HODO-doelman Stanley Snijder de bal moeizaam onder controle kreeg.

Door merg en been

Na een vermakelijk eerste half uur gebeurde er iets naars. Bij een duel kwam HODO-speler Patrick Timmerman totaal verkeerd terecht en leek daarbij zijn kruisbanden af te scheuren. Een ambulance moest ter plaatse komen. De schreeuw van Timmerman ging op het sportpark van Dalen door merg en been. HODO wilde de wedstrijd graag verder spelen en zo werd na ruim een half uur de partij hervat.
Na de verkorte rust kwam Dalen met hernieuwde energie uit de kleedkamer. Dennis Tump had de 1-0 op de schoen, maar de aanvaller raakte de lat. Aan de overkant kwam ook HODO er gevaarlijk uit en schoot op de paal.

Jansen en Posthuma

Dalen probeerde wel, maar kwam niet door de verdediging van HODO heen. Het duel leek af te stevenen op een gelijkspel, maar toen was daar ineens Sem Jansen die net buiten het strafschopgebied stond, niet aarzelde en schitterend binnenschoot. Invaller Mark Posthuma verdubbelde in de slotseconden ook nog de score.
Door de overwinning doet Dalen goede zaken in de strijd om het kampioenschap. Concurrent Emmeloord verloor van Beilen, dat niet mee laatste staat, en zo stijgt de ploeg van Michel Kerkdijk naar de tweede plek.

Vol aan de bak

HODO blijft zevende, maar de verschillen onderin zijn klein. De ploeg uit Hollandscheveld moet de komende wedstrijden vol aan de bak om degradatie uit de tweede klasse af te wenden. Alles zonder Timmerman.
Dalen wint onderonsje van HODO, zware blessure overschaduwt wedstrijd

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl