Vitesse'63-spits Van den Berg bescheiden na zes goals: 'Handhaving is veel belangrijker'

Jeroen van den Berg
Jeroen van den Berg scoorde gisteren zes keer tegen CSVC © RTV Drenthe
VOETBAL - Vitesse'63-speler Jeroen van den Berg beleefde gisteren een heerlijke middag. Tegen CSVC was de 30-jarige aanvaller van de club uit Koekange verantwoordelijk voor de complete productie van de thuisclub, die met 6-2 won. Door die zege deed Vitesse'63 goede zaken in de strijd om de derde en laatste periodetitel.
"Eerlijk gezegd was het voor ons vooral weer een belangrijke overwinning in de strijd tegen degradatie", aldus de goalgetter die vorige week ook al drie keer scoorde in de met 1-4 gewonnen wedstrijd bij vv Veenhuizen. Ondanks twee zeges op rij is Vitesse'63 allesbehalve uit de zorgen. De huidige 11e plaats in de 3e klasse D betekent aan het einde van het seizoen nacompetitie.

'Het was allemaal niet zo bijzonder'

Van den Berg reageerde bescheiden over zijn unieke prestatie van gisteren. "Het was niet zo bijzonder hoor. Ik scoorde drie penalty's, een vrije trap, een kopbal en er zat ook nog een intikkertje bij."
Het liefst had hij ook geen reactie gegeven. Net als vorige week, toen hij na zijn drie treffers in Veenhuizen tevergeefs voor de camera van Onze Club werd gevraagd. "Ik vind dat helemaal niets."
Of hij met negen treffers in twee duels - én 18 in totaal - nog een bedreiging gaat vormen voor ZZVV'er Jovanni van Dijk, die met zijn twee goals van gisteren op 28 treffers staat? "Dat denk ik niet hoor, want hij pikt eigenlijk wekelijks wel zijn goaltje mee en, zoals gezegd, bij ons telt alleen handhaving."

Goal keeper CSVC

De zes treffers van Van den Berg verbleekten, volgens Van den Berg, bij de goal die CSVC maakte. "Dat was een uittrap van de keeper, die gedragen door de wind, over onze keeper in de goal ging."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl