Weering en Tubben rijden komend seizoen samen in Dutch Supercar Challenge

Drentse Max&Max rijden komend seizoen samen in de Supercar Challenge
Drentse Max&Max rijden komend seizoen samen in de Supercar Challenge © Lennard Laar/ Speed Generation
AUTOSPORT - Max Weering (22) uit Coevorden en Max Tubben (21) uit Nieuw-Weerdinge vormen komend seizoen samen een team in de Dutch Supercar Challenge. Ze komen uit voor JR Motorsport.
Al op hun derde begonnen de mannen samen met karten en sinds die tijd groeide het Drentse duo samen op in de autosportwereld. Tubben heeft een uitgebreid kart-verleden en Weering heeft meer ervaring met autoracen.

BMW

De mannen delen komend seizoen een BMW M6 GT3 Bi-Turbo met iets meer dan 500 pk. Dat betekent dat ze elkaar tijdens de verplichte pitstop aflossen. De auto's staan vooral bekend om de neerwaartse druk, waardoor ze een hoge snelheid in de bochten kunnen halen.

Acht raceweekenden

De Dutch Supercar Challenge bestaat komend seizoen uit acht raceweekenden verdeeld over Assen, Spa, Zolder en de Red Bull Ring in Oostenrijk. De openingsrace staat gepland in het weekend van 15 en 16 april op het circuit van Zandvoort.
Naas de Supercar Challenge hoopt Weering komend seizoen ook nog wat lange-afstands-wedstrijden te rijden.

EK Lamborghini Supertrofeo

Vorig jaar oktober won Weering drie races voor het einde van het seizoen de Europese titel in de Lamborghini Supertrofeo. Later werd hij tweede in de strijd om de wereldtitel in deze klasse.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.