Dames E&O blijven in de race voor promotie naar de Eredivisie

E&O Dames
E&O was een maatje te groot voor het tweede team van Quintus © Marchel Frome
HANDBAL - Werp je een blik op de ranglijst van de Eerste Divisie, dan verwacht je niet dat E&O, dat momenteel vijfde staat, nog in de race is voor promotie naar de Eredivisie. Maar doordat twee, en misschien wel drie, ploegen niet kunnen promoveren, lijken E&O en MHV'81 uit Mill de voornaamste kandidaten te zijn.
Vanavond had de formatie van trainer Henrik Bergholt weinig moeite met het tweede team van Quintus (het eerste team komt uit in de Eredivisie). De dames wonnen ruim met 33-22 en verstevigen daarmee de vijfde plaats op de ranglijst. De achterstand op MHV'81 is twee punten.
Met nog zes wedstrijden op het programma zal promotie geen vanzelfsprekendheid zijn, want er staan nog ontmoetingen met twee sterke ploegen op het programma. Eind april reizen de dames nog af naar koploper VOC Amsterdam en op de laatste speelronde, op 20 mei, komt PCA/Kwiek nog op bezoek in Emmen. Beide ploegen staan boven E&O op de ranglijst, maar kunnen niet promoveren. Het eerste elftal van deze clubs speelt namelijk al in de Eredivisie.
Over twee week mag E&O eerst afreizen naar Voorhout om tegen Foreholte te spelen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.