'De clubtopscorer kan achttien bier drinken en geen pepernoot raken of het op z'n heupen hebben'

Florian van Velthoven
Florian van Velthoven is de twaalfde gast in de Onze Club Podcast © RTV Drenthe
Tot aan het einde van dit voetbalseizoen komt RTV Drenthe iedere dinsdagmiddag met de Onze Club Podcast. Een audioshow over amateurvoetbal in Drenthe én het gelijknamige tv-programma van de provinciale omroep. Van de Pupil van de Week tot de 'Zaagmans' uit de fraaie vierde klasse, alles komt voorbij. Ook hoor je vermakelijke fragmenten uit Onze Club en natuurlijk het laatste nieuws.
De gast in de twaalfde podcast is sportverslaggever Florian van Velthoven. Liefhebber van amateurvoetbal en in weer en wind langs de lijnen van het Drentse sportpark. Van Velthoven verslaat inmiddels acht jaar wedstrijden in het sportprogramma van RTV Drenthe en is nog lang niet verveeld. Hij geniet bovendien iedere week van het mêlee aan muziek langs de voetbalvelden.
"Dat mag toch wel iets creatiever", stelt de verhalenverteller. Daarnaast gaat hij ook in op zijn werkweekenden. Hoe ziet een dag op pad voor Onze Club eruit? Van het vinden van een invalshoek tot het inspreken van de samenvatting.
Beluister hier de twaalfde aflevering van de Onze Club Podcast:
'Topscorer kan achttien bier drinken of het op z'n heupen hebben' | Florian van Velthoven (RTV Drenthe) | Onze Club Podcast
Host Stijn Steenhuis licht aan de hand van een lijstje de topschutters van Drenthe op dit moment uit en dan komen er namen als Soul Pierhagen en Daan Pit van vv BEW voorbij, maar ook Stefan Klok van Smilde'94 is aardig op schot.
In de twaalfde aflevering van de Onze Club Podcast gaat sidekick Tom Meijers in op de promotie-/degradatieduels, de zogeheten play-offs. Voor een amateurvoetballer het mooiste wat er is, al hoopt Meijers het dit jaar met vv Valthermond nog te ontlopen. De blauwwitten hebben dat alleen niet meer in eigen hand na het verlies afgelopen weekend bij vv Helpman (1-0).

Meepraten via de OCP-app

Drie weken geleden introduceerden Steenhuis en Meijers de Onze Club Podcast-app voor alle liefhebbers die niet uitgepraat raken over het amateurvoetbal in Drenthe. Die groepsapp telt inmiddels dertig leden.
Wil je ook meepraten? Dat kan! Tik de host of de sidekick aan op sociale media en je wordt toegevoegd aan de Onze Club Podcast-app!

Abonneer je op deze podcast

Mis niets van het Drentse amateurvoetbal en volg de Onze Club Podcast. Het is te vinden in je favoriete podcast-apps voor zowel Android- als Apple-telefoons en tablets. Gebruik de knoppen hieronder om de podcast te luisteren in een van deze apps. Daar kun je je ook abonneren zodat je geen aflevering hoeft te missen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.