Fiege over aanstaand vertrek: ‘Ik had zelf ook wel m’n twijfels’

Joop Fiege Hurry-Up
Fiege spreekt zijn reserves toe © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
HANDBAL - Voor trainer/coach van Hurry-Up Joop Fiege was het geen verrassing dat zijn aflopende contract bij de oranje-zwarten niet is verlengd. Na vier seizoenen moet hij Zwartemeer verlaten.
Voor het treffen van vanavond met Aalsmeer reageert Fiege op de bewogen week. "We hebben in januari al gebeld en toen kreeg ik te horen dat ik een dure trainer ben", vertelt hij. "Dan weet je al een klein beetje welke kant het op gaat."

Geen haast

De pas 33-jarige Sven Hemmes gaat in de zomer het stokje van de huidige trainer/coach van Hurry-Up overnemen. Fiege: "Ik had zelf ook wel m'n twijfels. Heb het vier jaar gedaan. In totaal heb ik deze club acht jaar gecoacht. Dan is het ook goed te veranderen."
De 60-jarige Amsterdammer, die een huis in Emmen heeft, neemt de tijd bij het vinden van een volgende club. "Daar zijn makelaars voor", besluit Fiege. "Ik kan altijd nog met jeugd aan de slag. Ik heb geen haast."

Om 20.00

Hurry-Up ontvangt om 20.00 landskampioen Aalsmeer. De partij in de vierde speelronde van de HandbalNL League wordt live uitgezonden op RTV Drenthe en online.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.