Geblesseerde Vivianne Miedema sluit toch aan bij Oranje

Vivianne Miedema
Miedema in het trainingstenue van Oranje © ANP
VOETBAL - Vivianne Miedema is deze dagen op uitnodiging van bondscoach Andries Jonker bij Oranje. De spits van Arsenal kan komende zomer vanwege een zware kruisbandblessure niet meedoen aan het WK. Toch is de Hoogeveense aangesloten bij de selectie in aanloop naar het mondiale toernooi.
"Ik voel aan alles dat ze heel belangrijk is", aldus Jonker, die het morgen in een oefenwedstrijd met Nederland opneemt tegen Polen. "Dit was de laatste gelegenheid voor het WK om haar bij de groep te halen. Na de wedstrijd tegen Polen gaat ze weer terug naar Engeland."

'Ontzettend belangrijk voor deze groep'

Zonder Miedema wist Oranje vrijdag niet te winnen van Duitsland (0-1). Lineth Beerensteyn stond in de spits en miste enkele goede kansen. Tegen Polen krijgt ze opnieuw de kans.
Beerensteyn vindt het prettig dat Miedema even bij de groep is. "Zij is ontzettend belangrijk voor deze groep, ook buiten het voetbal om. Je kunt altijd bij haar terecht, ook voor persoonlijke gesprekken. Daarin is ze ontzettend belangrijk. Ze zal ons straks alle steun geven, ook van afstand."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.