MSC haalt in Meppeler derby uit tegen slordig Alcides

Bjorn Lefferts MSC
Twee duimen omhoog bij doelpuntenmaker Bjorn Lefferts © RTV Drenthe/Florian van Velthoven
VOETBAL - De Meppeler derby tussen Alcides en MSC is vanavond gewonnen door de zwart-witten. Door maar liefst vier fouten van de thuisploeg won MSC met ruime cijfers: 0-5.
De eerste burentwist van het seizoen werd in november 2022 met 1-2 gewonnen door Alcides. MSC wilde vanavond koste wat kost de derby van Meppel winnen. Binnen een kwartier was het al 0-2.
Nestor Dennis Blokzijl kreeg de bal op zijn been en deze werd gevangen door de keeper. Vervolgens kreeg MSC een indirecte vrije trap. Bjorn Lefferts ging achter de bal staan en passeerde Alcides-doelman Pim Lammerink.

Fout op fout

Vijf minuten later scoorde Jesse Bakker nadat Leffers over de bal maaide. De wedstrijd in Meppel was toen eigenlijk al gespeeld.
Aan alle illusies werden in de tweede helft een einde gemaakt door Yves Spruijt, die optimaal profiteerde van fouten in de defensie van Alcides. Dit gebeurde ook bij de 0-4 van Dave Everts. Bij de vijfde treffer van MSC, een kopbal van verdediger Tim Veenema, ging een fout van goalie Lammerink vooraf.

Plaats drie

Alcides probeerde het in de derby nog wel, maar kwam niet meer tot kansen. MSC had daarentegen wel mogelijkheden via onder meer Lefferts, maar het bleef bij 0-5. MSC staat nu derde met 35 punten, vijf punten minder dan koploper CSV '28 dat 40 punten heeft.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.