1E: Germanicus pakt laatste strohalm, Emmen verrast weer

Kevin Waalderbos vv Emmen
VV Emmen, de ploeg van trainer Kevin Waalderbos is bezig aan een opmerkelijke opmars © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
VOETBAL - In de Eerste Klasse E blijft vv Emmen verrassen. De laatste weken sprokkelt de ploeg van trainer Kevin Waalderbos flink wat punten bij elkaar. Vanmiddag won het met 2-0 van GVAV-Rapiditas. Germanicus pakte zijn laatste strohalm en won met 1-0 bij GOMOS.
Rolder Boys-TVC '28 0-2
Al na vier minuten kwam Rolder Boys op achterstand door een doelpunt van Mart Groothuis. Vlak voor tijd kwam de koploper op 0-2 door een doelpunt van Thijs Koopman. Rolder Boys staat nu op de achtste plek op de ranglijst, maar de verschillen onderin zijn heel klein.
NEO-SVBO 5-2
Doelpunten vielen er genoeg in Borne. De score werd door NEO geopend via Mauro Lohuis. Na ruim een half uur spelen werd het 1-1 via Dylan Wessels, maar een minuut later lag de bal er al weer in bij NEO via Jasper Scholten. Vlak voor rust werd het 3-1 via Ron Spoler. SVBO kwam nog wel terug via Ronald Gerdes, maar Van den Brug en Spoler zorgden voor de 5-2 eindstand. SVBO heeft 22 punten, even veel als Rolder Boys, en staat negende op de ranglijst.
GOMOS-Germanicus 0-1
Het was erop of eronder voor Germanicus. De ploeg van trainer Jan Wielink pakte zijn laatste kans en won met 1-0 door een doelpunt van Erwin Moddejongen. Germanicus staat nog wel laatste met zestien punten, terwijl GOMOS is gezakt naar de 11e plaats en dat is aan het einde van de rit een nacompetitieplek).
Emmen-GVAV-Rapiditas 2-0
vv Emmen is bezig aan een flinke opmars de laatste weken. Dit keer won het met 2-0 van GVAV-Rapiditas door doelpunten van Devando Fik en Bas Aalderink. De ploeg van trainer Kevin Waalderbos staat nu op de zevende plek in de Eerste Klasse E: de hoogst geklasseerde Drentse club!
Roden-GRC Groningen 0-0
Roden kwam niet tot scoren tegen GRC Groningen. Het staat nu op de elfde plaats op de ranglijst en het strijdt nog volop tegen degradatie.
De nummers 12 en 13 (nu Dalfsen en Germanicus) degraderen rechtstreeks, terwijl de nummers 10 en 11 (op dit moment GOMOS en Roden) het vege lijf moeten zien te redden in de nacompetitie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.