SVBO wint zespuntenduel: 'Maar er heerst geen hallelujastemming'

Teamfoto SVBO
Het eerste elftal van SVBO © SVBO/website
VOETBAL - In de spannende eerste klasse E heeft middenmoter SVBO vanmiddag uitstekende zaken gedaan door het zespuntenduel met Rolder Boys te winnen: 4-2 (3-1). Al rekent de ploeg uit Barger-Oosterveld zich nog niet rijk.
Jelmer Scholtens, Dylan Wessels en Ronald Gerdes bezorgden SVBO een vliegende start in de partij tussen de ploegen die voorafgaand aan de twintigste speelronde plaats acht en negen bezetten. "Misschien wel onze beste eerste helft van het seizoen", vertelt trainer/coach Arthur van der Veen na de thuiszege.

25 om 20 punten

Namens de bezoekers deed Sander Jansen vlak voor rust iets terug. Na de 4-1 van René Wolbers kwam de tweede van de bezoekers uit Rolde te laat. "We waren vanmiddag de terechte winnaar en gezien de andere uitslagen ook spekkoper in de competitie. Maar er heerst geen hallelujastemming. Het kan volgende week weer andersom zijn."
Alle zes clubs uit Drenthe in de eerste klasse E kunnen volgende maand nog degraderen. Het verschil tussen SVBO, gestegen naar plaats zeven op de ranglijst, en nummer voorlaatst Roden is met nog vier speelrondes te gaan slechts vijf punten: 25 om 20.

Nummer negentien van Siegers

Van der Veen besluit dan ook: "De aankomende weken spelen we tegen Roden en Dalfsen. Zij staan nu nog onder ons. Als we die winnen, spelen we ons veilig."
Verder vanmiddag geen succes voor provinciegenoten GOMOS, hekkensluiter Germanicus en Roden. De degradatiekandidaten gingen allen onderuit tegen een ploeg uit de top-3 van de eerste klasse E. GOMOS redde het ondanks competitietreffer negentien van Jannes Siegers niet tegen WVV: 2-1.

Donkere wolken boven Roden

Na de tweede gele kaart voor Abdallah Montsoejev ging nummer laatst Germanicus met runner-up NEO op bezoek met 1-4 (0-0) de boot in. Na een uur spelen maakte Reinier de Boer tevergeefs de enige van de Coevordenaren die op zestien punten blijven steken.
Roden bleek vanmiddag een maatje te klein voor koploper TVC'28. In Tubbergen werd het 3-0 voor de thuisploeg. Doordat Dalfsen GRC Groningen heeft verslagen zakt Roden naar de gevaarlijke twaalfde plaats in de competitie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.