'Als Drenthina scoort is het nooit te veel'

Drenthina
Henk Haandrikman op zijn favoriete plekje van het sportpark van Drenthina © RTV Drenthe / Stijn Steenhuis
VOETBAL - Als de wind goed staat is speaker van Drenthina Henk Haandrikman tot ver achterin de wijk Emmermeer te horen. Hij mag zich oud-voorzitter van de tweede klasser noemen, maar is het allerliefst omroeper van de wit-groenen.
Een introductie in het Engels, Duits en Spaans, lange uithalen bij een doelpunt van Drenthina en als het saai is verkeersinformatie van de ring van Utrecht. "Dit is ons leven op zaterdag", vertelt Haandrikman tevreden.
Ieder thuisduel van de tweede klasser zoekt hij samen met Henk Vugteveen het omroephoek van Drenthina op. "Als Drenthina scoort is het nooit te veel", vindt Haandrikman. "Ik probeer enthousiasme te creëren. Ik leg de microfoon ook nooit neer. Je moet er bij een doelpunt snel bij zijn."
"Nummer negen weer", zegt Haandrikman na de 0-2 van Velocitas. Vugteveen denkt dat de nummer tien scoorde. Hij is het extra paar ogen in het omroephok en bedient het scorebord. Vugteveen: "Soms heeft Henk het mis, ja. Dan overleggen we even."
'Als Drenthina scoort is het nooit te veel'

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.